The Pond Library
Nymphaea Candida

Nieuw hier? Start hier!

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin compleet te maken. Een levendige vijver wordt verrijkt met een scala aan waterplanten, vissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde karpers zijn er de koi keepers.

Bij The Pond Library vindt zowel de beginnende als de ervaren vijver- en koiliefhebber alles wat ze nodig hebben: van informatie en tips tot inspiratie voor het realiseren en onderhouden van hun eigen vijverparadijs in de tuin.

Ontdek hier de belangrijkste hoofdstukken en pagina’s, inclusief een selectie van de meest interessante of populaire artikelen.

Voor de beginners

Overweeg je om te starten met de vijver- of koi-hobby, of ben je nog maar net begonnen met het aanleggen van je vijver? De onderstaande artikelen voor beginners zullen je zeker helpen bij je eerste stappen.

We hebben alle artikelen voor beginners alvast verzameld onder de tag ‘Beginners‘.

De vijver die het best bij mij past

Het essentiële artikel voor beginnende vijverliefhebbers helpt je bij het kiezen van het juiste type vijver dat bij jou past. Vaak maken beginners de cruciale fout om te streven naar een ‘alles-in-één’ vijver, maar dat is niet altijd haalbaar.

Andere artikels voor beginners:

Filteren tot gezond en helder water

Voor veel siervijvers, vooral koivijvers, is dit essentieel. De natuurlijke habitat in tuinvijvers is vaak niet in staat om een ​​biologisch evenwicht te bereiken vanwege de belasting van het vijverwater door siervissen, vooral koi.

Voor de koi keepers

De koi stamboom

Van idee tot vijver

Een vijver in je tuin begint met een droom, een idee. Maar voordat je kunt genieten van water in je tuin, is het noodzakelijk om een vijver te plannen en aan te leggen.

Water in de tuin

Vijvervissen voor onze vijver en hun habidat

Ga voor de beste waterkwaliteit

Als een gezond visje in het water

Fauna in en rond de vijver

Flora in en rond de vijver

Zwemmen zoals vroeger

Als je zelf een vijver wilt beginnen en uitbouwen tot een succes, kunnen de bovenstaande links je zeker helpen. Je kunt ook de zoekfunctie bovenaan de zijbalk gebruiken om deze site te doorzoeken. Hier vind je ook een overzicht van alle artikelen op dit blog. Mocht je toch nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met me op te nemen.

The Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.