The Pond Library
Vijvers en Koi Kennisbank

Vijvers en Koi Kennisbank

Deze Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is met name basiskennis en uitleg over alle begrippen. Naast onze kennisbank vind je meer informatie op ons blog.

Een vijver is voor élke tuin

Water in de tuin trekt niet alleen dieren aan, maar ook mensen. Water heeft gewoon een zekere aantrekkingskracht. Het brengt je tot rust en zorgt voor ontspanning. Je kan uren staan turen naar de vissen, koi en andere waterdieren, of op de oever in een luie stoel een boek lezen of genieten van een hapje en drankje met vrienden of familie.

Welk vijvertype je ook kiest, vijvers geven altijd net dat tikje meer aan je tuin. Ze brengen sfeer in de saaiste tuinen en zorgen ervoor dat er elk seizoen wat te zien valt. Dat brengt ons naadloos bij ons volgende argument: wie een vijver laat aanleggen in zijn tuin, zal zien dat die vijver leven aantrekt. Watervogels, salamanders, kikkers en insecten als libellen, bootsmannetjes, schaatsenrijders, waterjuffers, torren… Noem maar op!  Een top idee voor een bijdrage aan de natuur.

Je kan natuurlijk kiezen voor een strakke, moderne formele vijver maar vooral siervijvers zijn interessant voor wie er echt een mooi geheel van wil maken. Je kan bij het aanleggen van je siervijver namelijk kiezen voor allerlei kleurrijke oeverplanten, zuurstofplanten,  moerasplanten en waterlelies

Kennisbank inhoud

The Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.