The Pond Library
Waterbeheer. zuurstof met een waterval

Waterkwaliteit

Waterkwaliteit is de term die gebruikt wordt om de chemische, biologische en fysische karakteristieken weer te geven van water. Waterkwaliteit is niet te verwarren met biologisch evenwicht. Voor elke vijver en koiliefhebber is dit zeker een nadere studie waard. De waterkwaliteit bepaalt namelijk in ruime mate de gezondheid van de vis. Een slechte waterkwaliteit geeft meestal aanleiding tot ziektes en sterfte in het ergste geval.  Water kan ook vervuild worden door algen en/of andere verontreinigende stoffen, zoals pesticiden en herbiciden.

Bij de kwaliteit van het water spelen een aantal factoren een rol zoals:

The Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.