The Pond Library
Vijveraanleg voorbereiding en planning

Vijver aanleggen

Vooraleer je gaat graven en een vijver aanleggen

Alvorens de eerste spadesteek in de grond wordt geplaatst moet je al alle voorbereidende werk en planning gedaan hebben. Een vijver aanleggen is best wel ingrijpend en kost ook geld. Vaak gaat een vijver na verloop weer dicht omdat men zich niet goed liet informeren of het verkeerd heeft aangepakt al van bij het begin.  Jammer van het geld en de teleurstelling en daarom zou je deze vragen op voorhand voor jezelf moeten beantwoorden:

The Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.