The Pond Library
vijverstijlen

Vijvertypes

Een vijvertype is een soort van vijver in de tuin. De ene vijver is de andere niet. Er bestaan dus verschillende vijvertypes of soorten. Deze vijvertypes kunnen formele of informele vormen zijn met waterplanten, vissen, koi, andere waterdieren of gewoon water

Dé meest gemaakte fout in deze hobby is het nastreven van een vijver waarin alles aanwezig is. Helder water, massa’s waterplanten, veel vissen, liefst koi, voorzien van waterval en een open plek om zelf te zwemmen.

The Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.