Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
The Pond Library
The Pond Library > Vijvervissen > Vier tips voor het welzijn van steuren

Vier tips voor het welzijn van steuren

Steuren zijn bijzondere vissen, afkomstig van grote meren worden ze nu ook gehouden in veel kleinere tuinvijvers. Lees de tips die het welzijn van steuren te goede komen

Steuren zijn niet geschikt voor de doorsnee vijver

De Sterlet Steur of Acipencer Ruthenus is de meest geschikte steur soort om in de vijver uit te zetten. Andere steur soorten gedijen minder omwille van weerstand, groei, natuurlijke omgeving.

Koop een steur niet kleiner dan 25 cm

Koop een steur niet te klein. Koop hem zeker niet onder 25 cm. Steuren kunnen zich wel eens vastzwemmen in draadalgen en zuurstofplanten. Wanneer ze te klein zijn, kunnen ze zich niet uit hun benarde situatie redden met de dood tot gevolg. Grotere steuren hebben meer kracht, maar toch is het hier ook uitkijken.

Steuren zijn slechtziend

Steuren zijn slechtziende vissen. Daarenboven komt nog dat ze enkel zwart wit kunnen onderscheiden. Je kunt een steur zijn voederplaats beter laten herkennen door een witte tegel op de vijverbodem te plaatsen waarop je het donkere, zinkende voeder aanbrengt.

Steurvoedsel aanbrengen met een buis en trechter

Het beste deponeert u het zinkend steurvoer door middel van een buis met trechter. Zo zakt het naar de bodem en komt het op één plaats te liggen.

Steur voeder deponeren op de bodem met een trechter en buis

Ief De Laender

Ief De Laender is webmaster en stichter van deze site en werd geboren in 1973. Studeerde af als tuinbouw technicus aan de land en tuinbouwschool in Sint-Niklaas en is sinds 1992 werkzaam in de tuinaanleg sector.

Deze site steunen en online kopen?

Iedereen heeft wel eens boeken, cd’s, electronica, kleding of andere spullen nodig. Als je toch al van plan was om online te kopen, neem dan even de moeite om dat via onderstaande links te doen

Wij ontvangen dan een percentage van de aankoop, terwijl jij exact dezelfde prijs betaalt als gewoonlijk. Zo steun je The Pond Library ❤️ Kost jou niets extra, helpt ons weer v

Online kopen en deze site steunen

Advertisement

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.