Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
The Pond Library

Kinginrin

Ginrin Goshiki traditioneel

KIN GIN RIN wil zeggen; koi met glinsterende KIN (gouden) en/of GIN (zilveren) schubben op de rug. Niettegenstaande het echte juwelen zijn in een koivijver, vind ik dat er aan deze variëteit weinig ruchtbaarheid wordt gegeven.

KIN GIN RIN kan in iedere variëteit voorkomen. Toch is er een vereiste. De schubben moeten opvallend zijn wanneer je ze van uit eender welke hoek bekijkt en moeten ontelbaar zijn of meer dan 20 glinsteringen tellen, willen ze tot genoemde variëteit behoren.
Ook al kunnen ze in iedere variëteit voorkomen, toch worden voor de koishows maar 4 variëteiten in de groep KIN GIN RIN klasse A toegelaten:

KIN GIN RIN klasse  (= enkel de GO SANKE groep)

Andere GIN RIN”s dan hierboven vernoemt, worden ingedeeld in de groep KIN GIN RIN klasse B, zoals GIN RIN BEKKO, GINRIN CHAGOI, enz.

KIN GIN RIN klasse  (= alle overige variëteiten)

KIN GIN RIN kan men indelen in 2 groepen:

 • PEARL GIN RIN:
  Dit zijn onregelmatig geplaatste glinsterende schubben die een meer knobbelig uitzicht hebben.
 • HET VLAKKE TYPE:
  In deze groep hebben we:
  • DIAMOND GIN RIN:
   Een algemeen type met een uitzicht van verbrijzeld glas.
  • BETA GIN:
   De gehele schub heeft een gelijkmatige schittering
  • KADO GIN:
   Enkel de schubranden vertonen een glinstering.

Een goede KIN GIN RIN is een combinatie van een bepaalde variëteit aangevuld met keurig geplaatste glinsterende schubben op de rug.
De glinsteringen moeten goed en helder zijn, maar bovendien moeten de basiselementen van de vorm aanwezig zijn. In de eerste plaats is een goede lichaamsbouw een grote vereiste.

Louis Vanreusel

Louis Vanreusel, woont in Antwerpen en maakt deel uit van ZNA Certified Local Judge en BKKS Judge Louis is schrijver van het boek "Nishikigoi; een Waaier van Kleuren". Louis zijn specialisatie kunnen we dan ook terugvinden in het keuren en beoordelen van koi variëteiten.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.