The Pond Library

Utsurimono

Shiro Utsuri

UTSURIMONO”s zijn in tegenstelling tot BEKKO”s, koi die een zwarte basis hebben waaraan een tweede kleur is toegevoegd.

De SUMI loopt door tot onder de buik en wordt er niet zozeer gelet op de zwarte tekening aangezien het zwart de basis vormt. Wel wordt er aandacht geschonken aan de kleurpatronen.
Net zoals bij de SHOWA zijn de specifieke kenmerken van de UTSURIMONO, de zwarte (SUMI) tekening die over het hoofd loopt en de zwarte aanzetten op de borstvinnen. De SUMI moet echter diepzwart zijn en mooi verdeeld over het lichaam.

In de categorie UTSURIMONO hebben we 3 variëteiten:

  • SHIRO UTSURI: Koi, zwart van kleur met mooie grote sneeuwwitte vlekken. Deze mooie witte patronen mogen niet besmeurt zijn met zwarte spotjes.
  • HI UTSURI: Is een koi met dieprode vlekken op een zwarte ondergrond.
  • KI UTSURI: Deze koi is een zwarte vis met oranje of gele tekening. De patronen moeten een oplichtend effect vertonen.

Het is raadzaam bij de aankoop van een UTSURIMONO aandacht te schenken aan de kleurpatronen. Grote gekleurde vlekken op een zwarte basis zijn steeds aantrekkelijker dan kleinere kleurschakeringen. Als dan deze patronen goed afgelijnd zijn en overal dezelfde kleurintensiteit hebben, dan mag je zeker zijn dat je kwaliteit in je bezit hebt.

Woord niet begrepen?

Bekijk de woordenlijst met koi en vijver termen.

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.