The Pond Library

Shusui

Shusui

De SHUSUI werd in 1910 door Dhr. YOSHIGORO AKIYAMA gekweekt uit een kruising van ASAGI SANKE met een DOITSU spiegelkarper. Een SHUSUI heeft bijgevolg dezelfde kenmerken als een ASAGI, maar beschikt over een ander schubpatroon.

In tegenstelling tot de ASAGI, die een volledig geschubd lichaam heeft, heeft de SHUSUI 2 rijen grote blauwe schubben die gelijkmatig aan beide zijden evenwijdig langs de rugvin lopen. Sommige variëteiten hebben eveneens een rij grote schubben op de middenlijn van de flanken.

Het hoofd van de SHUSUI dient zuiver en licht blauwgrijs van kleur te zijn. Deze lichtblauwe kleur moet overal gelijk zijn en verspreid over het lichaam vanaf de rugvin tot aan de middenlijn van de flanken. De dieprode kleur loopt beneden de middenlijn van de flanken en moet zeer intens zijn.

Rode aanzetten op de borstvinnen is een vereiste bij de SHUSUI . De grote schubben langs de rugvin, en indien aanwezig op de flanken moeten netjes gerangschikt zijn en mogen geen onregelmatigheden vertonen.

Nevenvariëteiten van de SHUSUI zijn

  • HANA SHUSUI: Deze koi heeft volledig rode flanken. Deze flanken worden op de middenlijn gescheiden door een rij grote blauwe schubben.
  • HI SHUSUI: Het rood bij deze SHUSUI spreidt zich uit vanaf de buik en bedekt het hele lichaam tot tegen de rugvin.
  • KI SHUSUI: Is een zeldzame SHUSUI met een gele kleur en een groenachtige rugvin.
  • PEARL SHUSUI: Deze SHUSUI beschikt over grote zilverachtige schubben.
Louis Vanreusel

Louis Vanreusel

Louis Vanreusel ( overleden 15 april 2019), woonde in Antwerpen en maakte deel uit van ZNA Certified Local Judge en BKKS Judge Louis is schrijver van het boek "Nishikigoi; een Waaier van Kleuren". Louis zijn specialisatie kunnen we dan ook terugvinden in het keuren en beoordelen van koi variëteiten.

The Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.