Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
The Pond Library
The Pond Library > Koi > De koi oogst of ikeage is hét moment bij kwekers

De koi oogst of ikeage is hét moment bij kwekers

In oktober, begin november is het hoogseizoen bij de Japanse kwekers want dan heeft de jaarlijkse koi oogst of koi ikeage plaats. De koi die dan een tijdje in de mudponds konden zwemmen en zich verder ontwikkelen worden dan naar binnen gehaald

Wat is de koi oogst of ikeage?

In oktober, begin november is het hoogseizoen bij de Japanse kwekers want dan heeft de jaarlijkse koi oogst of koi ikeage plaats. De koi die dan een tijdje in de mudponds  konden zwemmen en zich verder ontwikkelen worden dan naar binnen gehaald. Dé moment om te gaan kijken hoe de koi uit de mudponds komen. In die periode vertrekken dan ook veel koi dealers naar de kwekers op dit mee te maken en er koi te gaan kopen. De aangekochte koi worden dan overgevlogen en in november vinden bij onze koi dealers dan ook de opendeurdagen plaats om de nieuwe oogst te komen bekijken.

Afslepen van de mudponds

Koi verblijven een geruime periode in zogenaamde mudponds. Grote vijvers zonder folie. Koi kunnen hier lekker in woelen, zwemmen, body kweken en uitgroeien tot mooie koi. Voor de winter worden de koi binnengehaald. De mudponds worden een deel leeggelaten en de koi worden met grote netten afgesleept.

Koi kiezen en keuren

Nadat de koi uit de mudpond komen en binnengebracht zijn in zogenaamde koi huizen (serres) is het tijd om koi te kiezen en te onderwerpen aan een keuring alvorens een prijs overéén te komen en al dan niet tot aankoop over te gaan.

Bron & referenties

Foto’s: qualitykoi.be

 

Ief De Laender

Ief De Laender is webmaster en stichter van deze site en werd geboren in 1973. Studeerde af als tuinbouw technicus aan de land en tuinbouwschool in Sint-Niklaas en is sinds 1992 werkzaam in de tuinaanleg sector.

Deze site steunen en online kopen?

Iedereen heeft wel eens boeken, cd’s, electronica, kleding of andere spullen nodig. Als je toch al van plan was om online te kopen, neem dan even de moeite om dat via onderstaande links te doen

Wij ontvangen dan een percentage van de aankoop, terwijl jij exact dezelfde prijs betaalt als gewoonlijk. Zo steun je The Pond Library ❤️ Kost jou niets extra, helpt ons weer v

Online kopen en deze site steunen

Advertisement

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.