The Pond Library
Shiro Bekko

Deze groep behoort in feite tot de SANKE-groep. Men kan het vergelijken met een TAISHO SANKE waarvan één kleur ontbreekt.

Bij de BEKKO mag er dus ook geen SUMI (zwart) op het hoofd aanwezig zijn.Tevens moet het hoofd zuiver van kleur zijn. In de meeste gevallen, en zeker wanneer de koi een zekere ouderdom heeft bereikt, treft men een zekere vergeling van de hoofdhuid aan. Bij jonge koi is dit zeker af te raden om dergelijke vissen aan te kopen. De zwarte spots liggen boven de middenlijn van de flanken.

De staart en vinnen kunnen zuiver wit zijn of enkele zwarte streepjes vertonen. Gelijkaardige verschijning zien we ook weer bij de TAISHO SANKE. Het mooiste is wanneer de kleur van de BEKKO eindigt bij de aanzet van de staart en de staart vulkomen wit is.
Net zoals bij iedere koi variëteit moet de huid van goede kwaliteit zijn, d.w.z. dat de basiskleur die men op de huid aantreft, overal gelijk moet zijn.

Bij de BEKKO onderscheiden we 3 soorten:

  • SHIRO BEKKO: Is een zuiver witte koi met zwarte spots. Het hoofd moet net zoals de SANKE sneeuwwit zijn, ook al zijn ze moeilijk te vinden.
  • AKA BEKKO: Deze bekko heeft als basis een dieprode kleur met zwarte tekening. Bekko”s met dieprode basis zijn echter zelden te zien, meestal hebben zij een oranje-rode kleur, en zeker wanneer hij in omvang is toegenomen.
  • KI BEKKO: Deze koi heeft een gele ondergrond afgewisseld met zwarte vlekken. Deze gele kleur moet over gans het lichaam gelijk zijn. Deze variëteit treft men, net zoals de AKA BEKKO zelden aan.

De SUMI patronen moeten in ieder geval een diepzwarte kleur hebben en gelijkmatig verdeeld zijn over het lichaam.
Deze zwarte vlekjes mogen echter niet voorbij de laterale lijn van de flanken komen.

Woord niet begrepen?

Bekijk de woordenlijst met koi en vijver termen.

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.