The Pond Library

5 Koi weetjes uit Japan die je moet kennen

koi-met-papfles

In Japan, rijk aan geschiedenis en cultuur hebben koi nog een meer diepgaande symboliek dan voor ons Europese koi houders.

Voor ons Europese koi liefhebbers zijn koi onze huisdieren. Voor de die-hards koi keepers zijn koi evenwaardig aan een hond of kat en bieden ons evenveel dier genot om ze bij ons te hebben maar in Japan, rijk aan cultuur en geschiedenis hebben koi nog een veel meer diepgaande symboliek:

  1. Koi vissen zijn afkomstig uit Japan en vertegenwoordigen liefde en vriendschap in de Japanse cultuur.
  2. De meeste koi vissen overleven hun eigenaars, met een levensduur van wel 200 jaar!
  3. Ze komen in een verscheidenheid van kleuren, niet alleen oranje. Zij kunnen verschijnen oranje, geel, wit, rood en zwart.
  4. Eigenaren die hun koi als een geschenk ontvangen worden verondersteld om geluk te hebben.
  5. In Japan, worden Koi vaak doorgegeven van generatie op generatie, als een familiestuk.

Bron & Referenties

koisupply.nl

Ief De Laender

Ief De Laender

Ief De Laender is webmaster en stichter van deze site en werd geboren in 1973. Studeerde af als tuinbouw technicus aan de land en tuinbouwschool in Sint-Niklaas en is sinds 1992 werkzaam in de tuinaanleg sector.

The Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.