The Pond Library

5 Koi weetjes uit Japan

koi-met-papfles

Voor ons Europese koi liefhebbers zijn koi onze huisdieren. Voor de die-hards koi keepers zijn koi evenwaardig aan een hond of kat en bieden ons evenveel dier genot om ze bij ons te hebben maar in Japan, rijk aan cultuur en geschiedenis hebben koi nog een veel meer diepgaande symboliek:

  1. Koi vissen zijn afkomstig uit Japan en vertegenwoordigen liefde en vriendschap in de Japanse cultuur.
  2. De meeste koi vissen overleven hun eigenaars, met een levensduur van wel 200 jaar!
  3. Ze komen in een verscheidenheid van kleuren, niet alleen oranje. Zij kunnen verschijnen oranje, geel, wit, rood en zwart.
  4. Eigenaren die hun koi als een geschenk ontvangen worden verondersteld om geluk te hebben.
  5. In Japan, worden Koi vaak doorgegeven van generatie op generatie, als een familiestuk.

Bron

http://www.koisupply.nl

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.