Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
The Pond Library
The Pond Library > Koi > 5 Koi weetjes uit Japan

5 Koi weetjes uit Japan

In Japan, rijk aan geschiedenis en cultuur hebben koi nog een meer diepgaande symboliek dan voor ons Europese koi houders.

Voor ons Europese koi liefhebbers zijn koi onze huisdieren. Voor de die-hards koi keepers zijn koi evenwaardig aan een hond of kat en bieden ons evenveel dier genot om ze bij ons te hebben maar in Japan, rijk aan cultuur en geschiedenis hebben koi nog een veel meer diepgaande symboliek:

  1. Koi vissen zijn afkomstig uit Japan en vertegenwoordigen liefde en vriendschap in de Japanse cultuur.
  2. De meeste koi vissen overleven hun eigenaars, met een levensduur van wel 200 jaar!
  3. Ze komen in een verscheidenheid van kleuren, niet alleen oranje. Zij kunnen verschijnen oranje, geel, wit, rood en zwart.
  4. Eigenaren die hun koi als een geschenk ontvangen worden verondersteld om geluk te hebben.
  5. In Japan, worden Koi vaak doorgegeven van generatie op generatie, als een familiestuk.

Bron

http://www.koisupply.nl

Ief De Laender

Ief De Laender is webmaster en stichter van deze site en werd geboren in 1973. Studeerde af als tuinbouw technicus aan de land en tuinbouwschool in Sint-Niklaas en is sinds 1992 werkzaam in de tuinaanleg sector.

Deze site steunen en online kopen?

Iedereen heeft wel eens boeken, cd’s, electronica, kleding of andere spullen nodig. Als je toch al van plan was om online te kopen, neem dan even de moeite om dat via onderstaande links te doen

Wij ontvangen dan een percentage van de aankoop, terwijl jij exact dezelfde prijs betaalt als gewoonlijk. Zo steun je The Pond Library ❤️ Kost jou niets extra, helpt ons weer v

Online kopen en deze site steunen

Advertisement

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.