The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
waterlelie splitsen

3 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
5,399 Bekeken
(@kitana)
New Member
Deelgenomen: 16 jaar geleden
Berichten: 2
Topic starter  

Ik heb met te verhuizen nu een vijver van 4m op 3m.De vorige eigenaar heeft de vijver echter nogal verwaarloosd.Ik ben nu aan het proberen hem wat op te knappen want ik vind het op zich een prachtige vijver.

Er staat een heel mooie,grote waterlelie in.Ik weet niet welk soort juist maar hij heeft witte,redelijk grote bloemen(op dit ogenblik een stuk of 6) en ik denk dat hij op ongeveer 60 of 70 cm diep staat.
Maar hij wordt nu vind ik te groot.Hij neemt zeker de helft van de vijver in.

Zou iemand mij kunnen zeggen hoe je een waterlelie splitst.Wanneer doe je dat best?En heb je dan 2 kleinere waterlelies of gaat het stuk dat je afscheurt kapot?

Ik wil heel zeker zijn over wat ik doe want ik wil echt niet dat de plant kapot zou kunnen gaan.

En zoals je ziet zit er ook eendenkroos in de vijver.Door om de 2 dagen even met een netje er door te gaan kan ik het in toom houden.Maar tussen de waterlelie en de andere planten kan ik er niet aan zonder ze te beschadigen.Iemand een tip over hoe ik het kroos er van tussen krijg?Want zoals nu vind ik het niet mooi.Je ziet de waterlelie met moeite tussen al die troep!

Je kan meer foto's van de vijver vinden op de site bij categorie tuin.Er staan ook wel veel foto's van de rest van de tuin(waar nog evenveel werk aan is)dus het kan even zoeken zijn.Wie tips of ideëen heeft..Ik aprecieër het zeer!!Ik heb nooit een vijver gehad dus ik moet nog veel bijleren.

Alvast bedankt!!!

Bijgevoegde bestanden


   
Citeren
(@webmaster)
Noble Member Admin
Deelgenomen: 24 jaar geleden
Berichten: 1387
 

In dit artikel vind je een paragraaf over het verjongen van waterlelies.De ideale periode is juni.

De beste waterlelies


   
BeantwoordenCiteren
(@kitana)
New Member
Deelgenomen: 16 jaar geleden
Berichten: 2
Topic starter  

Bedankt,het is een leerrijk artikel.

Ik heb er wel nog enkele vragen bij.Moet je dat oude stuk van de wortelstok dan afsnijden of hoe doe je dat?
En de waterlelie staat ook niet in een mand,hoe moet je ze dan zetten?


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.