The Pond Library

Forum


Waterlelie doet nie...
 
Meldingen
Alles wissen
Waterlelie doet niets

3 Berichten
3 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
2,372 Bekeken
(@tr!bal)
Eminent Member
Deelgenomen: 16 jaar geleden
Berichten: 31
Topic starter  

Hallo, ik had een vijver van 50 cm diep. daar heb ik nu al 2 maanden een lelie in staan. (nu is de vijver 1 meter) maar die lelie doet niets. hij staat in een mand met lelie aarde en kleibollen. zit een klein knopje bovenop de wortel maar meer niets. wanneer begint ie met groeien? het is een dwerglelie Nymphea marliacea albida ofzoiets


   
Citeren
(@roofingburner)
Trusted Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 58
 

Ik heb hetzelfde probleem, we zijn nu dik een jaar verder en misschien 4 bladen. Ik heb inmiddels groeibollen toegevoegd, misschien dat dat wat helpt. Ik heb trouwens ook een dwerglelie, misschien groeien die niet zo hard. De mijne staat trouwens niet zo diep. Dat is misschien ook een tip, iets hoger zetten en dan langzaam laten zakken.


   
BeantwoordenCiteren
(@webmaster)
Noble Member Admin
Deelgenomen: 24 jaar geleden
Berichten: 1387
 

Veel mensen plaatsen hun waterlelies meteen op de sitepte die ze wensen.
In onderstaand artikel lees je hoe je waterlelies moet planten en hoe je ze stapsgewijs tot op de juiste diepte plant om groeistoornissen te voorkomen.

Hou uiteraard ook altijd rekening met de gewenste waterdiepte van de waterlelie variëteit
De beste waterlelies

Waterlelie database om na te gaan welke variëteit hoe diep geplant kan worden


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.