The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
Waterlelie

 

 koos
(@koos)
Active Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 7
Topic starter  

De vijver is een half jaar operationeel, in april gaan er vissen in en nu ben ik op zoek naar een stek van een waterlelie omdat dit mijn vijver afmaakt.
Helaas zijn er bij de tuincentra nog geen waterlelie's voorradig, ik denk dat nu de tijd er rijp voor is om deze in mijn vijver aantebrengen zodat bij warm weer de vissen zich hier een beetje kunnen onder kunnen verbergen (liefst met een groot blad dus en de kleur van eventuele bloemen maakt niet uit) wie kan mij helpen?
liefst omgeving Brielle, heb je een stek?


   
Citeren
 luke
(@luke)
Trusted Member
Deelgenomen: 21 jaar geleden
Berichten: 59
 

Ik denk echt wel dat het nog te vroeg en te koud is om nu al een waterlelie te planten hoor! wacht nog maar tot eind april en dan zul je er ook massa's vinden in de tuincentra!
groetjes


   
BeantwoordenCiteren
(@tommeke)
Honorable Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 488
 

hallo
ja ik denk het toch ook
want nu lelie's splitsen kan wel eens de ondergang van u lelie betekenen denk ik als ge een goeie lelie koopt eind april dan heb je wel al bladen in juli, augustus dus want de planten schieten nu toch nog niet hoor alle nog veel geluk met de vijver


   
BeantwoordenCiteren
(@arend039)
Trusted Member
Deelgenomen: 21 jaar geleden
Berichten: 88
 

Met de vorige posts eens nu geen waterlelies delen
Misschien is er nog iemand met een lelie over
Krijg je Toch ergens een stek vandaan Brand dan met een gasbrander
Het gele gedeelte van de wortelstok smeer daarna wondmiddel op deze plaats
Ik zou toch nog maar even wachten


   
BeantwoordenCiteren
(@Unregistered)
New Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 1
 

Oke, ik heb de boodschap begrepen (nog even wachten dus) en ben zo een stukje wijzer geworden wat betreft waterlelie's bedankt voor de snelle antwoorden.

Koos


   
BeantwoordenCiteren
(@kritje)
Trusted Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 53
 

Ik heb de waterlelie van mijn ouders gedeeld in maart. De 1ste bladeren waren aan het uitkomen. Nu is inmiddels het eerste blad aan de oppervlakte gekomen. En dat terwijl ik de lelie een stuk dieper (90 cm)heb staan als bij mijn ouders (50cm).


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.