The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Potamogeton Lucens

 

(@woulie)
New Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 3
Topic starter  

Heeft er iemand een idee waar ik aan Potamogeton Lucens of Glanzend fonteinkruid kan geraken, ik zou deze week mijn vijver een grote schoonmaakbeurt willen geven en dan andere zuurstofplanten zetten.
Momenteel staat er gedoornd hoornblad in en ik zou dat willen vervangen maar in de handel is dat fonteinkruid momenteel nog niet verkrijgbaar, pas tegen mei of zoiets en dat is wat naar de late kant.
Als er iemand moest zijn die er soms teveel staan heeft laat dan iets weten, eventueel via mail.

Alvast bedankt.


   
Citeren
(@roofingburner)
Trusted Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 57
 

Zou ik ook graag willen weten, liefst in Noord Holland.


   
BeantwoordenCiteren
(@jef-smeyers)
Honorable Member
Deelgenomen: 23 jaar geleden
Berichten: 584
 

Daar is het nog wat vroeg voor, de planten moeten nog beginnen met uitlopers te vormen.


   
BeantwoordenCiteren
 zut
(@zut)
Estimable Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 112
 

Alleen oeverplanten zijn al behoorlijk verkrijgbaar. Ik heb dit weekend ook gezocht maar weinig gevonden.
Heb wel een aardige site waar ik 2 keer een bestelling heb gedaan. Prijzen zijn lager dan in de winkel: www.vijverland.nl
Ook daar zijn nu nog nauwelijk zuurstofplanten te krijgen (alleen vederkruid). Heb ze een mailtje gestuurd en ze gaven als reactie dat over 4-6 weken de overige planten verkrijgbaar zijn.


   
BeantwoordenCiteren
(@roofingburner)
Trusted Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 57
 

Is er nou niemand die weet waar ik deze planten kan kopen? Ik heb in de kop van Noord Holland overal gezocht, en nergens gevonden. Iedereen praat over deze plant als zijnde wondermiddel in de vijver, lekker is dat, een wondermiddel dat nergens te krijgen valt.


   
BeantwoordenCiteren
 zut
(@zut)
Estimable Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 112
 

Geduld!
Iedereen kan je vertellen waar het normaal te koop is maar op dit moment is het er gewoon nog niet. Ben gisteren nog in de vijverzaak geweest. Voldoende oeverplanten maar de rest (drijfplanten en zuurstofplanten)duurt gewoon nog even. De natuur moet nog even op gang komen.
Ik kijk iedere dag even op een aantal online vijverplanten zaken maar niemand heeft het nu.


   
BeantwoordenCiteren
 DNNS
(@dnns)
Honorable Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 583
 

Zo is dat Zut 😉 het is nog veel te vroeg.

Fonteinkruid staat namelijk zelfs nog niet op de bestellijsten van de groothandelaren. Dus al zouden de tuincentra het willen, ze kunnen er zelf nog niet aan komen.
Omdat de planten nog niet zijn uitgelopen (en daarmee dus onverkoopbaar) óf omdat planten wél zijn uitgelopen, maar opgekweekt zijn in kassen. Het temperatuurverschil is simpelweg te groot, waardoor de planten zullen verslijmen na het uitzetten. Half mei is een betere tijd. Dan is het ook volop te koop.

Iedereen praat over deze plant als zijnde wondermiddel in de vijver, lekker is dat, een wondermiddel dat nergens te krijgen valt.

Ik heb het idee dat je een boek van Ada Hofman hebt gelezen :p Het is idd een hele fijne plant, maar houdt wel van gerijpte vijvers (dus na een jaar of 2). Het is een gemakkelijke plant, maar pas zodra het zich heeft gesettled, houd hier dus rekening mee! Maar áls hij dan lekker aan het groeien is, dan is het één van de meest sierlijke onderwaterplanten die je kan hebben.

Dennis


   
BeantwoordenCiteren

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.