The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
nieuw soort alg

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
388 Bekeken
waterfun
(@waterfun)
New Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

Weet iemand wat voor soort alg dit is ? het is voor ons nieuw . De alg zet zich vast op de bodem en komt daarna los zoals een vel en drijft dan aan de oppervlakte . Daar kan je de alg niet opscheppen want spat direct uit elkaar in losse delen . zeer vervelend . we krijgen ze alleen weg met te stofzuigen maar is er na een paar dagen weeral terug . UV filter werkt prima en geen groen water, water glashelder. Kan iemand ons een remedie geven tegen die vervelende alg ! alvast bedankt..

 

 


   
Citeren
Ief De Laender
(@jerommeke)
Eminent Member Admin
Deelgenomen: 8 jaar geleden
Berichten: 39
 

Een uv lamp werkt enkel tegen zweefalgen die het groene water veroorzaken. Andere vijver algen worden niet bestreden met een uv lamp en hier kun je dan last van krijgen zoals draadalgen en flokken die naar boven komen.

Ik stuur je graag door naar onze algen artikelen

Er bestaan producten voor om van deze algen af te raken.
Voorkomen doe je door meer waterplanten, minder voedingsstoffen in het water.
Een skimmer kan helpen om het wateroppervlak schoon te houden.

Heb je een goede mechanische filtering? Waar staat je uv lamp in je filterlijn? 

Ik hoop je hiermee al verder op weg geholpen te hebben.


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.