The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
drijvende groene smurrie

 

(@kris-vuegen)
Active Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 12
Topic starter  

Hallo,

Ik zit met groene smurrie dit is waarschijnlijk te wijten aan UV lamp, daar mijn filter (gravity gevoed) voor de uv lamp staat komt deze smurrie in de vijver terecht. Zou ik dit in de toekomst kunnen voorkomen door achter de uv lamp een Compact sieve te plaatsen. Heeft iemand ervaring met deze pompgevoede zeef ?

Groeten


   
Citeren
(@cajoeter)
Trusted Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 62
 

Hoi Kris,

De beste oplossing is een skimmer gebruiken en op de skimmerlijn een filter zetten zoals een zeef. De zeef na het normale filter zetten is eigenlijk zonde van de zeef omdat hij dan nauwelijks wordt gebruikt.

Michel


   
BeantwoordenCiteren
(@webmaster)
Noble Member Admin
Deelgenomen: 25 jaar geleden
Berichten: 1307
 

De uv lamp kan trouwens ook op de skimmerlijn. Skimmer moet bij vriesweer wel uit maar de uv lamp is in de winter ook niet echt nodig. plus een zeef en de skimmerpomp is dan ook rendabel.


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.