The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
Voeren gaat moeizaam (met foto)

 

(@zxr750)
Active Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden
Berichten: 3
Topic starter  

Ik heb sinds 4 dagen een albino steur in de vijver (45 cm) en 6 Shubunkins. Als ik de Shubunkins hun (drijvende) voerkorrels geef doen ze daar helemaal niets mee, ik zie ze ook niet aan de oppervlakte komen. Het voer wordt door de lichte waterstroming meegevoerd en zit binnen 1 minuut vast in de waterplanten die op elke hoek van de vijver staan. Ik vis aan het einde van de dag al het voer er maar uit zodat het niet gaat rotten. De steur eten geven met zijn (zinkende) voer gaat prima, maar binnen no-time eten de overige vissen hiervan mee. op dit moment eten alle vissen dus alleen het steurvoer en dat geef ik dan ook maar ruim.

Ik heb al zitten denken aan een drijvende voerring of voor de Shubunkins ook voer dat zinkt (als dat er is). Om nu bij elke voederbeurt de filterpomp, de waterval en de luchtpomp uit te zetten zodat het water niet meer zo gaat stromen vind ik nogal omslachtig en zoveel tijd heb ik ook niet altijd want deze moeten wel weer na het voeren in bedrijf.

Het is een vijver van 11m3 en 1 mtr diep (zie foto).

Bijgevoegde bestanden


   
Citeren
(@zxr750)
Active Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden
Berichten: 3
Topic starter  

Ik heb inmiddels zo'n voederring gekocht en deze werkt perfect. Het voer blijft op z'n plek liggen en de vissen eten al het voer snel op, dus het voer komt nauwelijks nog in de planten terecht (waar het kan gaan rotten). De steur krijgt in de tussentijd z'n eigen voer op een ander plekje. Aanrader dus!


   
BeantwoordenCiteren
(@miranda)
Active Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden
Berichten: 5
 

hoii. jou shubunkins geven het zelf al aan. Ze willen liever zinkend voer en dat is ook beter voor hun.


   
BeantwoordenCiteren
(@zxr750)
Active Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden
Berichten: 3
Topic starter  

miranda;34188 wrote: hoii. jou shubunkins geven het zelf al aan. Ze willen liever zinkend voer en dat is ook beter voor hun.

Die voederring is nog steeds een uitkomst, alhoewel 1 Shubunkin nog steeds graag naar de diepte duikt voor het steurvoer. Inmiddels zijn de Shubunkins ook wel gewend om tussen de waterplanten te gaan zoeken naar voer, wat er niet altijd zachtzinnig aan toe gaat. De waterplanten moeten wel tegen een stootje kunnen en dat blijken ze niet allemaal te kunnen.


   
BeantwoordenCiteren
(@miranda)
Active Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden
Berichten: 5
 

Ja als ze eenmaal gewend zijn aan drijvend voer dan is het ook klaar. neemt niet weg dat je van die ballen van vissen hebt die je bij wijze van spreke op de buik kunt neer zetten zonder dat ze omrollen.. die willen nog wel eens problemen krijgen met de zwemblaas, of het dan ook altijd aan het voer heeft gelegen is een tweede maar men waarschuwt er wel voor. Bij mij eten ze ook gewoon drijvend voer hoor maar dat zijn bikkeltjes die zich al jaren staande/zwemmende weten te houden tussen een kudde karpers 😉 soms is het hier net crowdsurfing wat ze doen.


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.