The Pond Library

Vraag en Antwoord

Voeren gaat moeizaa...
 
Notifications
Clear all
Voeren gaat moeizaam (met foto)

5 Posts
2 Users
0 Reactions
6,087 Views
ZXR750
(@zxr750)
Active Member
Joined: 10 years ago
Posts: 3
Topic starter  

Ik heb sinds 4 dagen een albino steur in de vijver (45 cm) en 6 Shubunkins. Als ik de Shubunkins hun (drijvende) voerkorrels geef doen ze daar helemaal niets mee, ik zie ze ook niet aan de oppervlakte komen. Het voer wordt door de lichte waterstroming meegevoerd en zit binnen 1 minuut vast in de waterplanten die op elke hoek van de vijver staan. Ik vis aan het einde van de dag al het voer er maar uit zodat het niet gaat rotten. De steur eten geven met zijn (zinkende) voer gaat prima, maar binnen no-time eten de overige vissen hiervan mee. op dit moment eten alle vissen dus alleen het steurvoer en dat geef ik dan ook maar ruim.

Ik heb al zitten denken aan een drijvende voerring of voor de Shubunkins ook voer dat zinkt (als dat er is). Om nu bij elke voederbeurt de filterpomp, de waterval en de luchtpomp uit te zetten zodat het water niet meer zo gaat stromen vind ik nogal omslachtig en zoveel tijd heb ik ook niet altijd want deze moeten wel weer na het voeren in bedrijf.

Het is een vijver van 11m3 en 1 mtr diep (zie foto).

Bijgevoegde bestanden


   
Quote
ZXR750
(@zxr750)
Active Member
Joined: 10 years ago
Posts: 3
Topic starter  

Ik heb inmiddels zo'n voederring gekocht en deze werkt perfect. Het voer blijft op z'n plek liggen en de vissen eten al het voer snel op, dus het voer komt nauwelijks nog in de planten terecht (waar het kan gaan rotten). De steur krijgt in de tussentijd z'n eigen voer op een ander plekje. Aanrader dus!


   
ReplyQuote
miranda
(@miranda)
Active Member
Joined: 10 years ago
Posts: 5
 

hoii. jou shubunkins geven het zelf al aan. Ze willen liever zinkend voer en dat is ook beter voor hun.


   
ReplyQuote
ZXR750
(@zxr750)
Active Member
Joined: 10 years ago
Posts: 3
Topic starter  

miranda;34188 wrote: hoii. jou shubunkins geven het zelf al aan. Ze willen liever zinkend voer en dat is ook beter voor hun.

Die voederring is nog steeds een uitkomst, alhoewel 1 Shubunkin nog steeds graag naar de diepte duikt voor het steurvoer. Inmiddels zijn de Shubunkins ook wel gewend om tussen de waterplanten te gaan zoeken naar voer, wat er niet altijd zachtzinnig aan toe gaat. De waterplanten moeten wel tegen een stootje kunnen en dat blijken ze niet allemaal te kunnen.


   
ReplyQuote
miranda
(@miranda)
Active Member
Joined: 10 years ago
Posts: 5
 

Ja als ze eenmaal gewend zijn aan drijvend voer dan is het ook klaar. neemt niet weg dat je van die ballen van vissen hebt die je bij wijze van spreke op de buik kunt neer zetten zonder dat ze omrollen.. die willen nog wel eens problemen krijgen met de zwemblaas, of het dan ook altijd aan het voer heeft gelegen is een tweede maar men waarschuwt er wel voor. Bij mij eten ze ook gewoon drijvend voer hoor maar dat zijn bikkeltjes die zich al jaren staande/zwemmende weten te houden tussen een kudde karpers 😉 soms is het hier net crowdsurfing wat ze doen.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.