The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
hikari info

 

 Herm
(@herm)
Estimable Member
Deelgenomen: 22 jaar geleden
Berichten: 136
Topic starter  

Hallo, weet iemand waar je info over Hikari kan krijgen? Ik heb al gemaild naar het adres op de www.superfish.nl site (benelux-verdeler), alsook dat in de advertentie in de vlaamse koi-en vijvervriendenmag, maar nergens komt er reactie. Had graag geweten hoe lang wheat germ goed blijft. Er staat een soort code op de zak die je onder andere als datum kan interpreteren, maar liever zekerheid. Een 5kg zak bevat meerdere luchtdicht verpakte sub-pakjes.


   
Citeren
Boeykens Edwig
(@boeykens-edwig)
Reputable Member
Deelgenomen: 24 jaar geleden
Berichten: 260
 

Ik zal mijn licht eens opsteken bij een paar Hikari-mensen om te weten te komen hoe je de code op de verpakking moet lezen.
Ik hou u op de hoogte...

Met vriendelijke groeten,
Edwig


   
BeantwoordenCiteren
(@Eric B.)
New Member
Deelgenomen: 22 jaar geleden
Berichten: 1
 

De onderste code op de verpakking is voorbeeld:
*01.12
De
* is Japans, en niet belangrijk. Dan 01 is het jaar, 2001 is dit voorbeeld
En 12 is de maand;
Dus:
****01.12 = 2001 en 12 ste maand van dat jaar.


   
BeantwoordenCiteren
(@edwig-boeykens)
Active Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden
Berichten: 10
 

Het antwoord van de groothandel in Hikarivoeding:

De Hikari-code is niet zo eenvoudig om te lezen, daar ze dit in Japan op verschillende manieren uitvoeren. We zijn er hard mee bezig om een uniforme code voor Europa te ontwikkelen.
Japanners draaien de datums om, dat wil zeggen eerst de jaarcode en vervolgens de maandcode maar, zoals ik al zei, geeft dat nog niet de garantie dat u de vervaldatum kunt ontcijferen.

Met vriendelijke groeten,
Edwig


   
BeantwoordenCiteren
(@Unregistered)
New Member
Deelgenomen: 22 jaar geleden
Berichten: 1
 

Bedankt beiden, bij mij was de code:

03.11

dus zal het eind 2003 zijn. Een geruststelling (heb nog maar een paar grotere vissen).

Ik zal het pak wat open is, zoald aangegeven in het voorjaar voeren en eventueel restant mengen met staple in de zomer tot het op is.


   
BeantwoordenCiteren

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.