The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Bruine elritsen?

 

(@willem269)
Active Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 11
Topic starter  

Hallo,

vier jaar geleden kochten we een tiental elritsen (de oranje uitvoering). Die gedijden prima, regelmatig jongen. Vorig jaar signaleerden we een enkele bruine vis, ongeveer net zo groot als de oranje. Dit jaar stikt het ineens van de bruine exemplaren. Ze mengen wel met de elritsen, zwemmen samen op.
Heeft iemand een idee wat het kan zijn? Gemuteerde elritsen? Ze lijken iets forser dan de oranje en zijn een centimeter of 6 tot 8 lang. Heb geprobeerd er een te scheppen maar ze zijn verschrikkelijk schuw. Lijken wel schuwer dan de elritsen.
Ik wacht in spanning af.

Bijgevoegde bestanden


   
Citeren
(@patsnake)
Reputable Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 293
 

hoe oud zijn ze ? Is het niet net als goudvissen dat de "goude" kleur pas later komt ?


   
BeantwoordenCiteren
(@chriscompie)
Eminent Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 20
 

Hallo,

Ik denk dat het gewone goudvissen zijn.
Ze zullen normaal dit jaar kleur krijgen.

Vriendelijke groeten,

Chris.:)


   
BeantwoordenCiteren
(@willem269)
Active Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 11
Topic starter  

Nou, ik ben benieuwd. Maar een goudvis is toch wat anders dan een elrits. De afgelopen jaren werden de elritsen niet groter dan de grootste oranje exemplaren op de foto. En eerst zie je dan weet ik hoeveel hele kleintjes rondzwemmen. Terwijl deze bruine allemaal tegelijk volwassen lijken en al forser zijn dan de oranje vissen. Echt kleine zie ik er niet tussen. Ze zijn wellicht ook moeilijker te zien dan de oranje. Ik wacht het maar eens af.


   
BeantwoordenCiteren

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.