The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
vreemd gedrag

3 Posts
2 Users
0 Likes
2,079 Views
mjcbakker
(@mjcbakker)
New Member
Joined: 20 years ago
Posts: 2
Topic starter  

in het voorjaar hebben wij 3 volwassen koi's en een aantal kleintjes gekregen. Twee vd volwassen koi's (die al jaren in dezelfde vijver hebben geleefd) jagen de grootste steeds op door met hun kop tegen hem/haar aan te duwen. Is dit een normaal gedrag of moet ik de opjaagde vis tijdelijk isoleren? Maria


   
Quote
Wahdagie
(@wahdagie)
Estimable Member
Joined: 22 years ago
Posts: 199
 

mjcbakker wrote: Is dit een normaal gedrag of moet ik de opjaagde vis tijdelijk isoleren?

Paargedrag. Gaat soms erg ruw en leidt soms tot beschadiging
en 'buiten de boot vallen', op het droge dus. Meestal maar
1 a 2 dagen (per vrouwtje.....)

Arthur.


   
ReplyQuote
mjcbakker
(@mjcbakker)
New Member
Joined: 20 years ago
Posts: 2
Topic starter  

Arthur, bedankt voor jouw antwoord, ik vermoedde al zoiets en heb allerlei sites bekeken, maar niets over paargedrag kunnen vinden. Het gaat er inderdaad nogal ruw aan toe. maria


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.