The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
rood ongedierte

 

(@lancelot)
Eminent Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 33
Topic starter  

Ik heb een probleem: de rand van de vijver is afgewerkt met rotsblokken. Nu is het zo dat het daar krioelt van kleine rode diertjes (spinnetjes? luizen? :confused: ) Onze tuinmeubels die in de buurt staan zitten ook vol, de venstertabletten zitten ook vol.

Ze zijn heel klein (ongeveer 1 mm) Er is een foto in bijlage maar ik weet niet of het herkenbaar is. Ze zitten niet stil (ondanks dat ik het vroeg 😉 ) en daardoor is de foto niet scherp 😮

Wat kan ik tegen dit ongedierte doen? 🙁

Bijgevoegde bestanden


   
Citeren
(@Unregistered)
New Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 1
 

Het is moeilijk te zien
ik dacht eerst aan de dansmug zie in dit artikel
http://www.koieagle.nl/content.php?article.117
Ik denk om dat je het over rode spinnetjes hebt dat het bloedluis is
bij je raam is er wel een middel voor te krijgen om ze te bestrijden
bij de vijver moet je oppassen en geen bestrijdings middelen kopenOf de slang er op dit zal ze bij de vijver doeden of leg er een krant neer ze kruipen er onder en tussen en gaan dood door de inkt
Je hebt toevallig geen vogel ren daar komen ze ook nog wel eens voor bijv in de nesten
Daar kun je petreoleum gebruiken
Groet,Gerrit
http://www.bloedluis.nl/historie.htm
www.koieagle.nl


   
BeantwoordenCiteren
(@lancelot)
Eminent Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 33
Topic starter  

Bedankt voor uw antwoord. De foto is inderdaad niet duidelijk maar ik heb niets beters. In bijlage een andere foto van een tablet waarop een hele bende te zien is. Ieder rood stipje is zo eentje. Met het blote oog zie ik 8 pootjes. 2 ervan zijn langer dan de andere 6. De 8 staan op de zijkant van hun lijf (2X4) De twee langere staan telkens als eerste poot.

Ik heb gezocht naar info over de bloedluis.

De vogelmijt, die ook bloedluis of kippenbloedmijt genoemd wordt, maakt gebruik van de nesten van wilde of tamme vogels en leeft als parasiet van deze vogels. De vogelmijt leeft van het bloed van de vogels.

Gezien het een parasiet is en hier geen "gasten" zijn (we hebben geen opgesloten vogels) zouden ze niet kunnen overleven. Immers, het gespuis dat hier zit is al rood en zou daardoor reeds bloed moeten gehad hebben wat volgens mij uitgesloten is. De enige vogels die hier komen zijn vogels die eens van de vijver komen drinken of zich eens komen verfrissen. Met deze gegevens zou ik dan besluiten dat het geen bloedluizen zijn.

Bijgevoegde bestanden


   
BeantwoordenCiteren
(@Unregistered)
New Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 1
 

Tja het blijft moeilijk de 2e foto is wel iets beter ik hu het toch nog op de bloedluis als het zo is niet zo'n ramp dus
Groet,Gerrit


   
BeantwoordenCiteren
(@midorigoi)
Estimable Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 193
 

Bloedluis of vogelmijt is het zeker niet. Met mijn Jarenlange ervaring als vogelkweker ken ik die beestjes redelijk goed.
Ze overleven het niet zonder het bloed van een gastheer (vogels of kippen).
Hetgeen jij in de tuin zal waarnemen zijn Fluweelmijten.
Zie onderstaande link.


   
BeantwoordenCiteren
(@midorigoi)
Estimable Member
Deelgenomen: 20 jaar geleden
Berichten: 193
 

Bijkomende info, een bloedluis is eerder grijs van kleur en kleurt pas rood eens ze bloed gezogen heeft op de gastheer.


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.