The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
koi met andere vissen

 

(@thefishermanluu)
Active Member
Deelgenomen: 10 jaar geleden
Berichten: 7
Topic starter  

hallo ik heb nu 2 kois ze leven er prima hebben veel ruimte en zijn 50-60 cm
ik heb nu een vraag vandaag heb ik er 10 goudwindes 5 schububkins 8-10 cm in de vijver gedaan maar eten die koi's die niet op. :confused:


   
Citeren
(@waterbeest)
Reputable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 240
 

Daar zou ik niet bang voor zijn hoor, die zullen ze echt wel met rust laten. Voornamelijk kuit enzo eten ze nog wel maar iets grotere visjes eten ze echt niet meer op.


   
BeantwoordenCiteren
(@thefishermanluu)
Active Member
Deelgenomen: 10 jaar geleden
Berichten: 7
Topic starter  

gellukig maar dank je waterbeest maar tot hoeveel cm eet koi wel want ik ben aan het fokken en heb een aqaurium dus tot hoeveel cm moet het in de aqarium blijven ?


   
BeantwoordenCiteren
(@waterbeest)
Reputable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 240
 

Het aquarium wordt meer gebruikt zodat de eitjes niet opgegeten worden en daarna om de groei te bevorderen vanwege het warmere water en dergelijke. Het ligt er dus net aan wat je wilt met de groei maar volgens mij kunnen ze veilig tussen 2 en 3 cm al naar de vijver. Zelf zou ik ze echter lekker lang laten groeien in het aquarium en wanneer het vijverwater lekker zomers warm is (indien mogelijk in NL 🙂 ) pas terug zetten.


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.