The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
andere kois toevoegen aan vijver

 

 mbf
(@mbf)
Eminent Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 20
Topic starter  

Hallo

Hoeveel kois kun je toevoegen aan een vijver waar c.a. 15 kois zwemmen met nog een aantal goudvissen. Onze vijver is c.a. 15.000 liter.

Is het zinvol om meerdere kois te gelijk in de vijver te doen of beter een voor een? Ik heb weleens gelezen dat er in de vijver een soort van leiding en volgvissen zijn en dat dit wordt verstoord als er andere vissen aan toegevoegd worden.
Er zijn n.l. 6 grote kois van c.a. 40 cm en 20 kleine kois in onze quarantainebak te logeren. Daarvan willen we wel een aantal zelf houden. De andere mogen weg.
Heeft iemand hier een advies voor?


   
Citeren
(@webmaster)
Noble Member Admin
Deelgenomen: 24 jaar geleden
Berichten: 1307
 

Alles hangt ervan af of je filter het aantal kan. Vergeet niet dat je koi zullen groeien.
Theoretisch zegt men 1 koi per 1000 liter water maar in de praktijk tellen ook de hoeveelheid van voederen mee en de capaciteit van het filter


   
BeantwoordenCiteren
(@hokie)
Honorable Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 646
 

Moi,

Indien je een vijver van 15 kuub hebt, is het dus 15 koi. Heb je echter een filtersysteem met voldoende overcapaciteit, of misschien zelfs een ozon-installatie, kunnen er meer koi in.

Hokie


   
BeantwoordenCiteren

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.