The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
Steur kop uit water

6 Posts
4 Users
0 Likes
9,241 Views
kevnvw
(@kevnvw)
New Member
Joined: 15 years ago
Posts: 3
Topic starter  

Beste,

Ik heb een maand geleden 2 diamantsteurs gekocht. Ze zijn rond de 35-45cm grootDe ene zwemt vrolijk rondjes en heeft zich goed aangepast aan de vijver. (vijver is 10m bij 8m en 70cm diep) De andere doet niet anders dan met zijn kop uit het water zwemmen tegen de rand. Is dit wel normaal.
Ik heb er een foto van genomen zodat jullie kunnen zien wat hij doet. Er ligt wel een net over dus is wat moeilijker te zien.

Hopelijk is het vals alarm, echter wou ik toch weten wat er aan de hand was.

mvg
Kevin

Bijgevoegde bestanden


   
Quote
Jef Smeyers
(@jef-smeyers)
Honorable Member
Joined: 24 years ago
Posts: 584
 

Moeilijk van achter de pc een diagnose te maken. Het kan lucht in de darmen zijn, parasieten of wat anders. Raadpleeg best een dierenarts die op de hoogte is van vissen.


   
ReplyQuote
padde
(@padde)
Reputable Member
Joined: 17 years ago
Posts: 310
 

ik zou je er niet te druk over maken, laat het voor de zekerheid nakijken. maar ik ken ook iemand van een ander forum met een steur die dit ook doet, hij komt erg ver het water uit en wil zelfs spelen door bij de neus gepakt te worden. dat kan hij uren volhouden voor wat ik hoorde:p

grtz


   
ReplyQuote
kevnvw
(@kevnvw)
New Member
Joined: 15 years ago
Posts: 3
Topic starter  

Is dat normaal dat een steur veel stil ligt op de bodem??
De ene zwemt een ganse dag door (wel aan de oppervlakte) maar mijn andere ligt eigenlijk heel stil op de bodem niets te doen.. als ik eten voor zijn neus gooi eet hij er wel van maar komt eigenlijk weinig naar de plaats waar ik ze normaal eten geef. Wil dit dan zeggen dat hij geen honger heeft of is hij aan het sterven?
mvg
KEvin


   
ReplyQuote
fastmartin
(@fastmartin)
Eminent Member
Joined: 15 years ago
Posts: 39
 

dat een steur met zijn kop boven water uitkomt is niets vreemds hoor.
is heel normaal gedrag bij steuren.
een steur moet eigenlijk altijd in beweging blijven om zuurstof binnen te krijgen.
dus als hij altijd stil ligt is er iets niet goed of hij moet in de stroming liggen zodat hij weinig hoeft te doen om toch zuurstof binnen te krijgen.


   
ReplyQuote
kevnvw
(@kevnvw)
New Member
Joined: 15 years ago
Posts: 3
Topic starter  

Danku voor de reply, nu weet ik dat het normaal gedrag is, echter door eens goed naar mijn 1e steur te kijken zag ik dat die gewoon niets meer deed, die lag daar op de bodem stil. Heb er hem dan uitgehaald en in een grote bak gestoken met een zuurstofpomp bij zodat hij weer genoeg zuurstof heeft. Echter wat ik niet kan begrijpen is dat die 1e steur, die toch wel een 5-10tal cm groter is mooi rondzwemt en goed eet en hem amuzeerd(en bijgevolg geen last heeft dat er mss wat minder zuurstof in mijn put zit) en de andere daar klaarblijkelijk wel last van heeft..
Kan iemand mij uitleggen waarom dit is dat die ene continu stil ligt?

mvg

ik voeg er een foto bij zodat je beetje ziet als er iets mis is al dan niet. hij is ongeveer 40cm lang

Bijgevoegde bestanden


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.