The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
waar pomp plaatsen

 

 Hs
(@Hs)
New Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

hoi ,
waar haal ik voordeel uit :
1 als ik vertrek van skimmer en direkt daarna de pomp en dan 8 meter verder tot aan de filter
of
2 als ik vertrek van skimmer en dan 8 meter verder de pomp en direkt de filter
heb ik dan minder pomp verlies in het 2de geval ?

dank voor de hulp

hugo


   
Citeren
(@hokie)
Honorable Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 646
 

Moi,

je geeft het al aan, in je 2e opstelling heb je minder verlies. Waar gaat het na de pomp heen?? Indien je gravity opstelling hebt, kun je niet de leiding vanaf de skimmer op het filter aansluiten??
Komen er nog meer leidingen uit op je filter?? Zo ja, bedenk dat het filter de aanvoer wel moet kunnen verwerken. Misschien handig om een afsluiter tussen de skimmer en pomp te zetten zodat je deze kunt knijpen, of anders de andere aanvoerleiding.

Hokie


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.