The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
schuim

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
4,739 Bekeken
kreydt
(@kreydt)
New Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

op internet vond ik een bouwbeschrijving van een filter die volgens mij vrij ideaal en vooral goedkoop is.
een bak ( in mijn geval 90 liter ), een pvc-riool buis diameter 22 gevuld met 40 liter zeoliet en 40 liter lava. het water wordt aan de bovenzijde op de steentjes gegoten.
werkt prima... op een dag glas helder water.

wat ik eigenaardig vind is, dat ELKE morgend de bak overdekt is met wit schuim, dat na een paar uur volledig verdwijnt.

weet iemand de reden?


   
Citeren
VijverVincent
(@vijvervincent)
New Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden
Berichten: 2
 

Hallo Kreydt,

Mijn ervaring met schuimvorming is, dat dit altijd te maken heeft met waterkwaliteit (waterhardheid, voedselrijkheid, pH-waarde etc.). Als het schuim alleen 's ochtend aanwezig is, is er zeer waarschijnlijk een link met de pH-waarde van je vijver. Dit is namelijk de enige variabele, die in de loop van de dag wijzigt ('s avonds hoger dan 's ochtends). Ik heb laatst een interessant stuk gelezen over 'onderhoud vijverwater'. Dit zou je misschien verder kunnen helpen.


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.