The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
even voorstellen...

 

patrick3
(@patrick3)
New Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden
Berichten: 2
Topic starter  

Hoi ik ben Patrick ,
wij hebben een vijvertje met diervissen , kikkers , géén KOI's .
Onze vijver is ongeveer 16 kuub en werd gefilterd door een filter welke ik zo'n 15 jaar geleden zelf gemaakt had in betonplex.
Nu is hij begin dit jaar beginnen lekken , en toen ik onlangs een kleine 3 kamerfilter met "vortex" op de kop kon tikken , dacht ik iets sneller te gaan dan opnieuw een nieuwe zelf te maken.
Maar ... ik heb aan deze filter een ingang van 40 mm en twee uitgangen van 50 mm . Ik heb ook een bypas kraan geplaatst zodat ik het teveel aan "input" water kan afleiden , maar zelfs wanneer ik vrij véél afleid krijgt de filter (ook zonder filtermatten ) het water niet snel genoeg overgeheveld van de eerste naar de tweede kamer ( na de "vortex). Zou het helpen als ik de ingangsopening bovenaan iets lager breng zodat het water er vroeger overloopt ? alvast bedankt !
ps , ik kreeg de foto niet upgeload


   
Citeren
patrick3
(@patrick3)
New Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden
Berichten: 2
Topic starter  

ik heb de ingangen verlaagd bovenaan en het werkt prima nu , ook zonder water af te leiden !


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.