The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Oppervlakteskimmer

 

(@kingkoc)
Eminent Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 28
Topic starter  

Misschien een overbodige vraag, maar onlangs heb ik in mijn filter een verhakeld visje teruggevonden. Wellicht is die op één of andere manier via de skimmer in de pomp geraakt en daar vermorzeld. Ik dacht binnenkort (lees maart afhankelijk van de temperatuur) een aantal koi's van ongeveer 10 cm naar buiten te verhuizen. Natuurlijk zou ik niet graag hebben dat ik ze één voor één in de filter terugvind. Is daar een oplossing voor of is dit gewoon stom toeval geweest?


   
Citeren
(@turboke)
Trusted Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 64
 

Euh,ik ben niet zo een kenner,maar als je daar nu een panty overspant,zoals ik doe met mijn vijverpomp.Of een stuk gordinstof...?


   
BeantwoordenCiteren
(@webmaster)
Noble Member Admin
Deelgenomen: 24 jaar geleden
Berichten: 1307
 

Een skimmer die aan de ingang niet voorzien is met een netje of zo is een potentiëel gevaar voor vissen. Niet alleen kleintjes maar ook grotere exemplaren. Vaak gaat er wel eens wat voeder in de skimmer. Het voeder blijft drijven en soms kunnen koi niet aan de verleiding weerstaan en wagen zich in de skimmer met als groot gevaar dat ze zich verwonden.

Een panty of gordijnstof is té fijn. Na verloop van tijd zullen deze materialen dichtslibben met vuil en geen water meer doorlaten waardoor de skimmerpomp droog loopt.

Velen gebruiken een platiek netje met bvb vierkante mazen. Het enige wat je dan hoeft te doen is eventuele groter vuil zoals blaeren dat het netje niet kan passeren manueel wegscheppen zodat de skimmermond weer vrij is.


   
BeantwoordenCiteren
(@carros)
Active Member
Deelgenomen: 18 jaar geleden
Berichten: 13
 

hallo,
ik heb over het zelfde probleem gedacht en kwam op het idee om een kunststof rekje, die je normaal gebruikt om een roller tijdens het witten van bv plafons te gebruiken. roest niet. gemakkelijk op maat te maken, en de mazen heb je in allerlij soorten en maten.
gr carros


   
BeantwoordenCiteren
(@kingkoc)
Eminent Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 28
Topic starter  

met dank voor jullie inbreng, ik maak ik direct werk van


   
BeantwoordenCiteren

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.