The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
welke pomp

4 Posts
3 Users
0 Likes
4,523 Views
carros
(@carros)
Active Member
Joined: 19 years ago
Posts: 13
Topic starter  

hoi allemaal.
ik zit met hetvolgende probleem. ik wil een tweede vijverpomp aan gaan schaffen voor de scimmerlijn die op zijn beurt een venturie aan moet sturen. de vijver wordt ongeveer 8 m3. ik had gedacht voor een goede aanstuwing venturie een Sequence pomp of red dragon met een debied van ongeveer 7 m3/h aan te schaffen (misschien dat in de toekomst de pomp gebruikt wordt voor een waterval). heeft er iemand ervaring met deze pompen (energie zuinig). er zit een behoorlijk prijsverschil tussen beide pompen, dit kan een doorslag geven. wat is jullie mening hierover. kan iemand mij vertellen waar ik de Sequence pomp in Noord-Braband kan kopen (geen on-line shop).
gr carros


   
Quote
Roots
(@roots)
Trusted Member
Joined: 20 years ago
Posts: 46
 

Bij mijn weten is een Sequence pomp een circulatiepomp en geen drukpomp, aangezien je voor een venturie redelijk wat druk nodig hebt om hem aan het bubbelen te krijgen, zou een Red Dragon beter zijn.
Maar uit het oogpunt van energie zuinig lijkt het mij beter om voor het toevoegen van lucht aan je vijverwater gewoon een luchtpompje te gebruiken, aangezien je met een waterpomp de helft van je vermogen omzet in lucht als je hem op een Venturie aansluit.
En bovendien die Red Dragons zijn gewoon te duur ! wat heb je aan Titanium schroeven en schoepenrad e.d( handgemaakt pomphuis :p )als je zoetwater verpompt ?
Maar ik moet toegeven dat het wel leuk staat zo'n luchtstraal in je vijver 😀


   
ReplyQuote
carros
(@carros)
Active Member
Joined: 19 years ago
Posts: 13
Topic starter  

z'n luchtstraal in het water ziet er niet verkeerd uit he. de vijver wordt niet overdreven groot dus is mijn idee erachter om een behoorlijke stoming in de vijver te maken zodat de vissen enigzins een beetje weerstand hebben bij het zwemmen. ook een bijkoment voordeel is dat het vuil bijna niet in de hoeken blijft liggen.
gr carros


   
ReplyQuote
froggie
(@froggie)
Estimable Member
Joined: 20 years ago
Posts: 119
 

Ik ken de Sequence niet, ik heb wel eens ergens gelezen dat red dragon (of red devil???) erg zuinig met energie zijn.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.