The Pond Library

Vraag en Antwoord

SMS bij spannings u...
 
Notifications
Clear all
SMS bij spannings uitval etc.

4 Posts
4 Users
0 Reactions
3,363 Views
mikoi
(@mikoi)
New Member
Joined: 19 years ago
Posts: 1
Topic starter  

beste mede hobbyisten,

Ik ben voornemens een apparaatje te ontwikkelen dat in staat is een sms/e-mail te sturen als er iets met de vijver aan de hand is, b.v. :
- stroom uitval
- pomp uitval (druksensor)
- nivo vijver/pomp put / filter te hoog/laag
- extreme water beweging (hijger / kat)

Maar ook het schakelen op afstand van b.v. pomp, verlichting etc. m.b.v. een GPRS telefoon.

Ik wil dit baseren op een bestaande GPRS module welke een aantal in/uitgangen heeft en geprogrammeerd kan worden met Java. Hier heb ik ervaring mee.

Ik schat de kosten van de uiteindelijke module (zonder sensors) in op 400 euro p/stuk. Daar komen een paar tientjes voor de sensoren bij. (nivo meter, relais voor spanning detectie, etc.)

Wat ik graag van jullie zou willen weten:
- bestaat er behoefte / belangstelling (de prijs in overweging nemende)
- zijn er nog meer ingangen / uitgangen of functies waar behoefte aan is.

Ik ben benieuwd naar jullie gedachten !!

Groet,

Mike.


   
Quote
Roots
(@roots)
Trusted Member
Joined: 20 years ago
Posts: 46
 

Ik heb ooit eens een cursus gevolgd over Adapcool bij G-tronics, Adapcool is eigenlijk net zo iets, je kan een geweldig aantal parameters invoeren zodat het gaat regelen, alarmeren e.d naar behoefte, en de controle/afstelling gewoon online. 🙂

Ik bedoel eigenlijk: Het wiel is al uitgevonden, kijk maar eens in de Conrad Catalogus...Tis maar net hoe handig je bent hé 😉


   
ReplyQuote
alain VN
(@alain-vn)
Trusted Member
Joined: 20 years ago
Posts: 69
 

www.pondprotect.nl, daar vindt je een hele resem van zo'n toestellen en hun prijzen (rond de 450 euro voor wat jij beschrijft) .
Interesse zul je wel hebben denk ik, alleen ga je moeten opboxen tegen bestaande spelers in de markt met wellicht al serieus wat ervaring.

Mvg

Alain


   
ReplyQuote
froggie
(@froggie)
Estimable Member
Joined: 20 years ago
Posts: 119
 

Ja, ik vind het leuk dat je zoiets gaat maken, das een ding wat zeker is... Alleen persoonlijk heb ik er niet zo heel veel aan... Stel dat iets heftigs gebeurt met de vijver als ik niet thuis ben... Dan moet ik altijd minimaal een uur rijden om thuis te kunnen komen, en dat met de stress in je lijf lijkt me ook geen goed plan.... Maar zeker een heel leuk idee.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.