The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
SMS bij spannings uitval etc.

 

(@mikoi)
New Member
Deelgenomen: 18 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

beste mede hobbyisten,

Ik ben voornemens een apparaatje te ontwikkelen dat in staat is een sms/e-mail te sturen als er iets met de vijver aan de hand is, b.v. :
- stroom uitval
- pomp uitval (druksensor)
- nivo vijver/pomp put / filter te hoog/laag
- extreme water beweging (hijger / kat)

Maar ook het schakelen op afstand van b.v. pomp, verlichting etc. m.b.v. een GPRS telefoon.

Ik wil dit baseren op een bestaande GPRS module welke een aantal in/uitgangen heeft en geprogrammeerd kan worden met Java. Hier heb ik ervaring mee.

Ik schat de kosten van de uiteindelijke module (zonder sensors) in op 400 euro p/stuk. Daar komen een paar tientjes voor de sensoren bij. (nivo meter, relais voor spanning detectie, etc.)

Wat ik graag van jullie zou willen weten:
- bestaat er behoefte / belangstelling (de prijs in overweging nemende)
- zijn er nog meer ingangen / uitgangen of functies waar behoefte aan is.

Ik ben benieuwd naar jullie gedachten !!

Groet,

Mike.


   
Citeren
(@roots)
Trusted Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 46
 

Ik heb ooit eens een cursus gevolgd over Adapcool bij G-tronics, Adapcool is eigenlijk net zo iets, je kan een geweldig aantal parameters invoeren zodat het gaat regelen, alarmeren e.d naar behoefte, en de controle/afstelling gewoon online. 🙂

Ik bedoel eigenlijk: Het wiel is al uitgevonden, kijk maar eens in de Conrad Catalogus...Tis maar net hoe handig je bent hé 😉


   
BeantwoordenCiteren
(@alain-vn)
Trusted Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 69
 

www.pondprotect.nl, daar vindt je een hele resem van zo'n toestellen en hun prijzen (rond de 450 euro voor wat jij beschrijft) .
Interesse zul je wel hebben denk ik, alleen ga je moeten opboxen tegen bestaande spelers in de markt met wellicht al serieus wat ervaring.

Mvg

Alain


   
BeantwoordenCiteren
(@froggie)
Estimable Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 119
 

Ja, ik vind het leuk dat je zoiets gaat maken, das een ding wat zeker is... Alleen persoonlijk heb ik er niet zo heel veel aan... Stel dat iets heftigs gebeurt met de vijver als ik niet thuis ben... Dan moet ik altijd minimaal een uur rijden om thuis te kunnen komen, en dat met de stress in je lijf lijkt me ook geen goed plan.... Maar zeker een heel leuk idee.


   
BeantwoordenCiteren

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.