The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
nazuivering planten

3 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
1,794 Bekeken
(@optiplex)
Trusted Member
Deelgenomen: 18 jaar geleden
Berichten: 92
Topic starter  

Ik heb een biotec-filter met bitron, die beiden prachtig werk leveren. Ik heb echter nog een zone van 6 meter op 2 meter over naast de vijver (30 m³), waarin ik een natte oevervegetatezone wil aanleggen. Nu zou die natuurlijk ook kunnen gebruikt worden als een handige nazuivering (vermits het visbestand nogal uitgroeit en die beesten niet gemakkelijk gevangen kunnen worden :rolleyes: ). Ik zal dus met betonstenen een bak maken, daarin rubberfolie. Het effluent van de filter komt dan in deze bak uit, en aan de andere kant zorg ik voor een watervalletje dat in de vijver uitkomt. Ik heb maar 1 vraaag : hoe diep maak ik die bak ? Is 30 cm voldoende voor bv een dichte lisvegetatie ?
En met wat vul ik die bak op ? Gletsjersubstraat is nogal duur, vandaar dat ik eerder denk aan gepofte klei. Iemand een advies ?


   
Citeren
(@pietje)
Noble Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 1200
 

30 is te weinig

ik zou min 50cm nemen, je kan op verscheidene manieren een plantenfilter maken.

Je kan opteren om de bak volledig vol te kiepen met substraat (zo is het bij mij, omdat ik dit het mooiste vind) of je kan een geraamte maken in de bak waar je allemaal manden met substraat in kan opplaatsen en daar dan de lis in

mijn plantenfilter

kijk ook hier eens: https://www.pondlibrary.com/ned/forum/showthread.php?t=4255


   
BeantwoordenCiteren
(@pietje)
Noble Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 1200
 

P.S. ik zou zeker gletsjersubstraat nemen dit is idd veel duurder maar ook veel beter


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.