The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
nazuivering planten

3 Posts
2 Users
0 Reactions
1,949 Views
optiplex
(@optiplex)
Trusted Member
Joined: 19 years ago
Posts: 92
Topic starter  

Ik heb een biotec-filter met bitron, die beiden prachtig werk leveren. Ik heb echter nog een zone van 6 meter op 2 meter over naast de vijver (30 m³), waarin ik een natte oevervegetatezone wil aanleggen. Nu zou die natuurlijk ook kunnen gebruikt worden als een handige nazuivering (vermits het visbestand nogal uitgroeit en die beesten niet gemakkelijk gevangen kunnen worden :rolleyes: ). Ik zal dus met betonstenen een bak maken, daarin rubberfolie. Het effluent van de filter komt dan in deze bak uit, en aan de andere kant zorg ik voor een watervalletje dat in de vijver uitkomt. Ik heb maar 1 vraaag : hoe diep maak ik die bak ? Is 30 cm voldoende voor bv een dichte lisvegetatie ?
En met wat vul ik die bak op ? Gletsjersubstraat is nogal duur, vandaar dat ik eerder denk aan gepofte klei. Iemand een advies ?


   
Quote
Pietje
(@pietje)
Noble Member
Joined: 20 years ago
Posts: 1160
 

30 is te weinig

ik zou min 50cm nemen, je kan op verscheidene manieren een plantenfilter maken.

Je kan opteren om de bak volledig vol te kiepen met substraat (zo is het bij mij, omdat ik dit het mooiste vind) of je kan een geraamte maken in de bak waar je allemaal manden met substraat in kan opplaatsen en daar dan de lis in

mijn plantenfilter

kijk ook hier eens: https://pondlibrary.com/ned/forum/showthread.php?t=4255


   
ReplyQuote
Pietje
(@pietje)
Noble Member
Joined: 20 years ago
Posts: 1160
 

P.S. ik zou zeker gletsjersubstraat nemen dit is idd veel duurder maar ook veel beter


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.