The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Luchtpomp

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
2,127 Bekeken
 joy
(@joy)
New Member
Deelgenomen: 16 jaar geleden
Berichten: 3
Topic starter  

Beste Lezers,
Ik ga binnenkort mijn nieuwe vijver inrichten, 3 x 2 x 1=6000 Liter. Voornamelijk voorzien van goudvissen. Ik heb een oase eco 6000 en een superfish Topclear 15000 drukfilter. Op de Oasepomp zit ook een skimmer aangesloten.
Mijn vraag is echter deze. Ik zal in de vijver naast zuurstofplanten ook een luchtpomp moeten installeren. Zijn hier regels voor. Hoeveel stenen, hoeveel liter lucht ook tegen het dichtvriezen.
Wie kan mij van advies dienen


   
Citeren
(@webmaster)
Noble Member Admin
Deelgenomen: 24 jaar geleden
Berichten: 1387
 

Er zijn inderdaad een aantal regels.
1. Koop geen luchtpomp die bvb 80 liter lucht geeft als je er slechts 2 luchtbollen wilt aanhangen. De geproduceerde lucht van de luchtpomp moet ook weg kunnen anders zal de luchtpomp vroegtijdig slijten door warmteontwikkeling.
2. Koop een luchtpomp die geschikt is voor de diepte van je vijver. Er is een groot verschil als je een luchtbol op 1,8m diepte plaatst of op 1m.
3. als je zowel lucht in bvb je filter als in je vijver wilt brengen dan koop je best twee lichtere luchtpompen dan 1 zwaardere. Kwestie van afstanden en hoogteverschillen overbruggen.

Je bepaald dus best zelf eerst welke luchtschotels of luchtbollen je in wilt plaatsen. vraag aan de dealer welke hoeveelheid lucht deze vereisen. Tel de vereiste hoevelheid lucht op en koop op basis daarvan een luchtpomp.


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.