The Pond Library

Vraag en Antwoord

Notifications
Clear all
drijvende skimmer

2 Posts
2 Users
0 Reactions
3,199 Views
pacne
(@pacne)
Active Member
Joined: 17 years ago
Posts: 17
Topic starter  

In de vijver is vertikaal een buis (110) voorzien voor het plaatsen van een drijf skimmer.
Graag had ik de Messner 200T geplaatst maar nu blijkt de ruimte te krap.
De Oase aquaskim 40 heef een kleinere diameter en zou er wel passen.
Echter deze is voorzien om rechtstreeks op een pomp te worden aangesloten.
Heeft iemand ervaring of idee als het kan werken als ik de geleverde voet er af haal en telescoopbuis in deze van 110 ga plaatsen. Deze laatste loopt verder naar de filter en pomp.
mvg, Patrick


   
Quote
Guy Nys
(@guy-nys)
Active Member
Joined: 17 years ago
Posts: 7
 

Beste Pacne,
Dat moet kunnen, maar dan ga je best een overgansstuk kopen: de buis van de Oase skimmer is immers smaller dan jouw reeds geplaatste buis.
Dit moet mooi aansluiten anders ga je het water aanzuigen aan de overgang en heeft je skimmer geen "werk" aan de oppervlakte.
Guy Nys.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.