The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
Filtratie

 

(@willy3350)
New Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

Hello

Mijn filter bestaat op dit ogenblik uit 3 kamers: een vortex, één met borstels en een derde met alfa grog. Ik heb een aantal honingraat filtermedia klaar liggen van 60cm/30cm/30cm. De alfa grog zou ik, omwille van de moeilijke reiniging willen vervangen door deze honingraatstructuren. Is dit een goed idee of is het beter de borstels hierdoor te vervangen of de filter laten zoals hij is en hem zo opnieuw opstarten.
mvg
Willy


   
Citeren
(@marauder)
New Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 1
 

ik heb ook een 3kamerfilter. 1ste kamer is een vortex met borstels, 2de kamer met japanse mat (belucht) en de 3de kamer heb ik Siporax zitten.
ik heb mijn vijver kraak helder.
dus dit werkt perfect

succes


   
BeantwoordenCiteren
(@hokie)
Honorable Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 646
 

Moi,

hang je borstels in de vortex (extra reiniging), 1e kamer matten (belucht) en 2e kamer desnoods ook matten. Zou geen honingraad gebruiken, is voor baccies een van de slechtste filtermedia.

Hokie


   
BeantwoordenCiteren
(@webmaster)
Noble Member Admin
Deelgenomen: 25 jaar geleden
Berichten: 1307
 

Ik zou ook de honinggraad niet als alternatief gebruiken.
Honinggraad is eerder geschikt voor gebruik ik tricklefilters.

Alfa grog kan je ook vervangen door bvb Japanse mat.
Ik stel voor:

Borstels in de vortex en in de andere kamers bvb Japanse mat.
Je hebt dan twee biologische kamers.


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.