The Pond Library

Vraag en Antwoord

welke stenen als fi...
 
Notifications
Clear all
welke stenen als filter

5 Posts
5 Users
0 Reactions
5,183 Views
zwartstrandje
(@zwartstrandje)
New Member
Joined: 14 years ago
Posts: 1
Topic starter  

Ik heb een tweede vijver gemaakt die als filter moet dienst doen . Bedoeling is met upflow te werken .Is lavasteen hiervoor het beste en zo ja welk formaat van steen ?

Jo


   
Quote
Chris.compie
(@chriscompie)
Eminent Member
Joined: 14 years ago
Posts: 20
 

Hallo,

Ik heb gletsjerrock(van perfect pond) gebruikt in mijn plantenfilter want dit verpulverd niet.
Is wel redelijk duur maar met dit product gegarandeerd helder water.(zie bijlage).

Vriendelijke groeten,

Chris.

Bijgevoegde bestanden


   
ReplyQuote
Cobuus
(@cobuus)
Trusted Member
Joined: 15 years ago
Posts: 91
 

Lava werkt prima ( gebruik het al 15 jaar )en is een stuk goedkoper de afmeting maakt niet zoveel uit, als je het jezelf makkelijk wil maken neem je het niet te fijn b.v brokken van 15 tot 25 cm doorsnee is makkelijker schoon te maken als de fijnere brokken


   
ReplyQuote
proosje
(@proosje)
Reputable Member
Joined: 15 years ago
Posts: 228
 

Hoi,

Ook ik maak gebruik van lava ,formaat 16/20, in kombinatie met argex in verhouding van 1 op 1 in een eigen gemaakte filter van 650 liter. Lava en argex hebben een groot kontactoppervlak waar de baccies kunnen hechten. Alleen heb ik dit voorjaar mijn filter helemaal moeten reinigen omdat hij was dichtgeslibt. ik heb nu een voorfilter geplaatst op het systeem van een druppelflter en nu afwachten. Ik gebruik geen uv op mijn vijver, maar de overloop is aangesloten op een moerasfilter. Om de 2 dagen de voorfilter schoon maken, maar mijn vijver is glashelder.

Grtzs Patrick


   
ReplyQuote
Webmaster
(@webmaster)
Noble Member Admin
Joined: 25 years ago
Posts: 1307
 

Cobuus;30527 wrote: Lava werkt prima ( gebruik het al 15 jaar )en is een stuk goedkoper de afmeting maakt niet zoveel uit, als je het jezelf makkelijk wil maken neem je het niet te fijn b.v brokken van 15 tot 25 cm doorsnee is makkelijker schoon te maken als de fijnere brokken

Maakt wel iets uit in verband met de aanhechtingsoppervlakte voor bacteriën:

lavasteen 400 m2 / m3 1cm groot, 50 m2 / m3 8cm groot
De aanhechtingsoppervlakte wordt gehalveerd bij verdubbeling van de grote: 1cm > 400 m2, 2cm > 200 m2, enz


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.