The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
welke stenen als filter

 

(@zwartstrandje)
New Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

Ik heb een tweede vijver gemaakt die als filter moet dienst doen . Bedoeling is met upflow te werken .Is lavasteen hiervoor het beste en zo ja welk formaat van steen ?

Jo


   
Citeren
(@chriscompie)
Eminent Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 20
 

Hallo,

Ik heb gletsjerrock(van perfect pond) gebruikt in mijn plantenfilter want dit verpulverd niet.
Is wel redelijk duur maar met dit product gegarandeerd helder water.(zie bijlage).

Vriendelijke groeten,

Chris.

Bijgevoegde bestanden


   
BeantwoordenCiteren
(@cobuus)
Trusted Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 91
 

Lava werkt prima ( gebruik het al 15 jaar )en is een stuk goedkoper de afmeting maakt niet zoveel uit, als je het jezelf makkelijk wil maken neem je het niet te fijn b.v brokken van 15 tot 25 cm doorsnee is makkelijker schoon te maken als de fijnere brokken


   
BeantwoordenCiteren
(@proosje)
Reputable Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 228
 

Hoi,

Ook ik maak gebruik van lava ,formaat 16/20, in kombinatie met argex in verhouding van 1 op 1 in een eigen gemaakte filter van 650 liter. Lava en argex hebben een groot kontactoppervlak waar de baccies kunnen hechten. Alleen heb ik dit voorjaar mijn filter helemaal moeten reinigen omdat hij was dichtgeslibt. ik heb nu een voorfilter geplaatst op het systeem van een druppelflter en nu afwachten. Ik gebruik geen uv op mijn vijver, maar de overloop is aangesloten op een moerasfilter. Om de 2 dagen de voorfilter schoon maken, maar mijn vijver is glashelder.

Grtzs Patrick


   
BeantwoordenCiteren
(@webmaster)
Noble Member Admin
Deelgenomen: 25 jaar geleden
Berichten: 1307
 

Cobuus;30527 wrote: Lava werkt prima ( gebruik het al 15 jaar )en is een stuk goedkoper de afmeting maakt niet zoveel uit, als je het jezelf makkelijk wil maken neem je het niet te fijn b.v brokken van 15 tot 25 cm doorsnee is makkelijker schoon te maken als de fijnere brokken

Maakt wel iets uit in verband met de aanhechtingsoppervlakte voor bacteriën:

lavasteen 400 m2 / m3 1cm groot, 50 m2 / m3 8cm groot
De aanhechtingsoppervlakte wordt gehalveerd bij verdubbeling van de grote: 1cm > 400 m2, 2cm > 200 m2, enz


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.