The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
FiltraClear blijft overlopen

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
398 Bekeken
martijn_s
(@martijn_s)
New Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

Ik heb een maand geleden een Ubbink Filtraclear 8000 plusset gekocht en bij onze vijver geplaats.

In eerste instantie werkt ie prima, maar hij begon op gegeven moment te lekken vanaf de boven rand (top van filterbak).

Ik dacht dat ik het probleem had verholpen toen ik zag dat in de 3e (laatste) kamer de zak met grind door het water naar boven werd gedrukt, en daardoor de uitvoer deels bedekte. Na dat opgelost te hebben (een kei erop leggen, en wat minder grind in de zak) dacht ik dat het weer goed ging.

Maar helaas, halve dag later, begon ie weer over te lopen. De 3e kamer staat het water prima, niet te hoog, maar in de 1e en 2e kamer loopt ie nu over. Het lijkt wel alsof de pomp en filter systeen een beetje te veel aan elkaar "gewaagd" zijn, en het filter de invoer niet snel genoeg kan verwerken.

Enige suggesties? Hacks?

Bedankt,

Martijn


   
Citeren
Onderwerp trefwoorden
Ief De Laender
(@jerommeke)
Eminent Member Admin
Deelgenomen: 8 jaar geleden
Berichten: 39
 

Heb je al eens gekeken of je pomp niet te sterk is voor je filter? Wanneer je pomp té veel water pompt volgens je filter aankan heb je deze problemen. Vraag of kijk eens na welk pomp debiet vereist is voor jouw type filter. Omdat het water door de filtermedia moet is er altijd een vertragend effect, het water wordt afgeremd.

Ook een veel voorkomend probleem is dat bepaalde filtermaterialen zoals sponsen etc makkelijk dicht komen te zitten door organisch afval waardoor je water niet snel genoeg uit je filter kan met lekken tot gevolg.


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.