The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
LED UV lampen voor vijvers/zwembaden

 

 Pge
(@pge)
New Member
Deelgenomen: 12 jaar geleden
Berichten: 3
Topic starter  

Hoi,

Ik ben op zoek naar een meer ecologisch verantwoorde UV filter system dat niet met Hg lampen werkt (en meestal maar een 9000 uur meegaat), maar in in de plaats met LED UV. In de curing markt (printing, coating, painting, en in sterilisatie systemen, worden al enkele jaren deze type lampen veelvuldig ingezet , met als voornamelijk argument : verlengde levensduur (+ 50%) geen kwik meer en geen opwarmtijden meer. 
Mijn zoektochten online naar dergelijke systemen met LED UV lampen in UV filter systemen zijn tot nu op niks uitgedraaid .. bestaan die dingen commercieel al of is dit technisch niet mogelijk ? of is dit echt nog een gat in de markt ?

 

groetjes Paul

Dit onderwerp werd gewijzigd 3 jaar geleden 2 keer door Pge

   
Citeren
Onderwerp trefwoorden
(@jerommeke)
Eminent Member Admin
Deelgenomen: 9 jaar geleden
Berichten: 35
 

Ikzelf heb er alvast geen weet van.


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.