The Pond Library

Vraag en Antwoord

LED UV lampen voor ...
 
Notifications
Clear all
LED UV lampen voor vijvers/zwembaden

2 Posts
2 Users
0 Likes
631 Views
Pge
 Pge
(@pge)
New Member
Joined: 13 years ago
Posts: 3
Topic starter  

Hoi,

Ik ben op zoek naar een meer ecologisch verantwoorde UV filter system dat niet met Hg lampen werkt (en meestal maar een 9000 uur meegaat), maar in in de plaats met LED UV. In de curing markt (printing, coating, painting, en in sterilisatie systemen, worden al enkele jaren deze type lampen veelvuldig ingezet , met als voornamelijk argument : verlengde levensduur (+ 50%) geen kwik meer en geen opwarmtijden meer. 
Mijn zoektochten online naar dergelijke systemen met LED UV lampen in UV filter systemen zijn tot nu op niks uitgedraaid .. bestaan die dingen commercieel al of is dit technisch niet mogelijk ? of is dit echt nog een gat in de markt ?

 

groetjes Paul

This topic was modified 4 years ago 2 times by Pge

   
Quote
Ief De Laender
(@jerommeke)
Eminent Member Admin
Joined: 9 years ago
Posts: 35
 

Ikzelf heb er alvast geen weet van.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.