The Pond Library

Forum

Notifications
Clear all
LED UV lampen voor vijvers/zwembaden  

 

Pge
 Pge
(@pge)
New Member
Lid geworden: 9 jaar geleden
Berichten: 3
10/04/2020 11:31 pm  

Hoi,

Ik ben op zoek naar een meer ecologisch verantwoorde UV filter system dat niet met Hg lampen werkt (en meestal maar een 9000 uur meegaat), maar in in de plaats met LED UV. In de curing markt (printing, coating, painting, en in sterilisatie systemen, worden al enkele jaren deze type lampen veelvuldig ingezet , met als voornamelijk argument : verlengde levensduur (+ 50%) geen kwik meer en geen opwarmtijden meer. 
Mijn zoektochten online naar dergelijke systemen met LED UV lampen in UV filter systemen zijn tot nu op niks uitgedraaid .. bestaan die dingen commercieel al of is dit technisch niet mogelijk ? of is dit echt nog een gat in de markt ?

 

groetjes Paul

This topic was modified 3 maanden geleden 2 times by Pge

Citaat
Topic Tags
Ief De Laender
(@jerommeke)
Lid Admin
Lid geworden: 6 jaar geleden
Berichten: 24
11/04/2020 9:06 am  

Ikzelf heb er alvast geen weet van.


ReageerCitaatShare:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Zijn de artikels op deze site behulpzaam?

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.