The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
Bodemslib

3 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
2,880 Bekeken
Tiggy
(@tiggy)
Eminent Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 42
Topic starter  

Hallo,

Ik heb een jaartje geleden zelf een plantefilter gebouwd met upflow (fotos staan hier ergens nog op); deze filter zorgde na een paar weken reeds voor kristalhelder water; maar na een tijdje kwam er slib op de lava te liggen en dit lijk ik niet weg te krijgen. Ook in de vijver zelf ligt op de bodem heel wat slib en vuil (bladeren; taken). Vijver staat hier al meer dan 10 jaar en is waarschijnlijk nog nooit uitgekuist.

Ik moet wel zeggen dat het water er helder uit de filter komt; niet bruin ofzo tenzij ik in de lava ga roeren.

Ik wil mijn vraag nu hier es stellen want iedereen raad me aan mijn vijver te laten leeglopen; uitkuisen en dan opnieuw vullen. Hieraan begin in niet te graag omdat het om een 14m³ vijver gaat en deze gemaakt met ultradunne plastiekfolie (niet de huidige dikkere folie; er zelf ingaan zorgt garantie voor gaatjes).

Is er een andere manier om de vijver uit te kuisen?

Momenteel ben ik met een plastieken hark bezeg om all grof vuil (bladeren; taken) eruit te halen. Ik heb zelf ook een vijverstoofzuiger gehuurd en ik moet zeggen dat het weggesmeten geld was ... er kwam ver geen vuil uit; tenzij die takken en bladeren alles tegenhouden natuurlijk.

Wat raden jullie me aan? Ik ben het stinkend beu op dat ongelder water te kijken en eenmaal de vijver is gekuist ga ik de filter leeghalen met een pomp en dan uitspoelen.


   
Citeren
dreetjuh
(@dreetjuh)
Eminent Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 26
 

ik zou hem helemaal leeghalen ......


   
BeantwoordenCiteren
Tiggy
(@tiggy)
Eminent Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 42
Topic starter  

Done 🙂

2 gaatjes gevonden in de folie en nu is het water kristalhelder 🙂 Na een week nog steeds 🙂


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.