The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
Beadfilter

 

(@rogier)
New Member
Deelgenomen: 18 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

Hallo,

Ik lees dit forum al een jaar en heb er een hoop van opgestoken,
Nu de vraag, ik heb een beadfilter via via en deze doet het goed zo ver, alleen de beschrijving heb ik er niet bij.
Hoe maak ik deze schoon en spoel ik hem door????? 🙂

En bij mij weten heb ik bij dit model geen blower nodig!!!

Bijgevoegde bestanden


   
Citeren
(@froggie)
Estimable Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 119
 

Er zit een meerstandenklep bovenop je filter. Hier heb je uit mijn hoofd 7 standen op. Normaal staat hij filter. Om hem te reinigen zet je hem op "back wash" (terugspoelen) hierdoor keer de flow in het filter om. Je zal zien dat er nu water en vuil langs je kijkglas naar je rioolbuis loopt. Je spoelt in principe net zo lang tot je geen vuil meer ziet. Hierna kun je hem nog op naspoelen (nachspulen ofzo in het duits ik kan even niet op het engelse woord komen). om de flow weer normaal te laten verlopen maar nog steeds uit te blazen over de riool uitgang. Een paar seconden lijkt me voldoende in dit geval, hierna kun je hem weer op filteren zetten.

LET OP!!!!!!! Zet je pomp altijd uit als je de klep in een andere stand gaat zetten, je kunt de klep namelijk behoorlijk beschadigen als je het niet doet!

PS. kijk eens op www.zwembadtechniek.nl hier verkopen ze deze kleppen ook en misschien hebben ze wel een gebruiksaanwijzing voor je.


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.