The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
vijverslib op bodem

 

(@pikes)
Active Member
Deelgenomen: 19 jaar geleden
Berichten: 12
Topic starter  

Hoi,

Ik heb de voorbije weken de overdaad aan slib uit mijn vijver gehaald met een schepnet. Er ligt nu overal nog een dun laagje (1 à 2 mm). Haal ik dat er best ook uit (via vijverstofzuiger), of heeft het ook nut? En is een kale bodem goed of leg ik er beter vijversubstraat in? Ter info, vijver is slechts 1m³, 50cm diep en er zitten een paar goudvisjes in. Er staat ook zo een klein tonfiltertje naast...


   
Citeren
(@webmaster)
Noble Member Admin
Deelgenomen: 24 jaar geleden
Berichten: 1307
 

Een dun laagje zul je altijd hebben. Een vijverstofzuiger is het beste middel om slib weg te halen. Vijversubstraat op de bodem heeft zijn voor- en nadelen. Eén van de nadelen is dat je er vuil afzetting in krijgt dat je niet zo makkelijk meer kunt weghalen. Ook een vijverstofzuiger kan dan moeilijk ingezet worden. Een kale bodem is makkelijk om te onderhouden, bladeren wegscheppen bvb.


   
BeantwoordenCiteren

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.