The Pond Library

Forum


Meldingen
Alles wissen
aparte plantenfilter vijver

4 Berichten
4 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
2,777 Bekeken
 vis
(@vis)
New Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 2
Topic starter  

Hallo,
Heb zopas vijver aangelegd van ongeveer 9000 à 10000 liter en zou daar zelf een aparte plantenfilter in folie willen voor bouwen. Hoe groot en hoe
diep moet deze zijn. Welke substraten moet men gebruiken.Hoe groot is de holle ruimte.
Welke beplanting? Welke vijverpomp gebruiken? Kan dit zonder UV-lamp?
Deze Vijver is voorzien voor gewone vissen dus geen koi's.
Groetjes
Vis


   
Citeren
(@proosje)
Estimable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 249
 

Hoi,

Mij hebben ze altijd verteld dat een aparte plantenfilter tenminste een derde van de oppervlakte van je vijver zou moeten hebben.

Grtzs Patrick


   
BeantwoordenCiteren
(@cobuus)
Trusted Member
Deelgenomen: 14 jaar geleden
Berichten: 91
 

Wat tips diepte ongeveer 60 cm i.v.m je beplanting
Ik gebruik lava , het water gaat up flow en via een waterval weer terug de vijver in,
beplanting gele lis , waterpest ,krabbescheer , snoekkruid , waterlelie.
Een uv lamp is niet nodig, kies voor een energie zuinige pomp, je moet ongeveer elke 3 uur de totale inhoud van je vijver door het plantenfilter verpompen, niet veel sneller anders krijgen de planten niet de kans hun werk te doen.

Gr Cobuus


   
BeantwoordenCiteren
(@mathenpeggy)
Trusted Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 96
 

Helemaal mee eens met wat hierboven staat, alleen zou ik een plantengedeelte groter maken, minstens dezelfde oppervlakte als je vijver, ervanuit gaan dat er helemaal geen planten in je vijver zitten.

Een beetje alg zul je altijd hebben, dit is helemaal niet erg, sterker nog.... draadalg is een teken van gezond water, alleen als het teveel wordt is het niet leuk meer, dan gaat je pomp verstoppen en zie je uiteindelijk je vissen niet meer.
Als je genoeg planten hebt staan zal de alg niet te hard groeien. algen zijn immers ook planten die van dezelfde voeding leven en wanneer deze voeding door de planten geconsumeerd wordt dan kan de alg niet hard groeien


   
BeantwoordenCiterenDeel:

The Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.