The Pond Library

Vraag en Antwoord

filter en pomp voor...
 
Notifications
Clear all
filter en pomp voor nieuwe vijver

4 Posts
4 Users
0 Likes
2,778 Views
vis
 vis
(@vis)
New Member
Joined: 14 years ago
Posts: 2
Topic starter  

Hallo,
Na het aanleggen van de een vijver ( inhoud 9000 à 10000 liter) was ik van plan om zelf een plantenfilter te bouwen. Maar nu kies ik voor een andere oplossing. Welke filter, pomp en uv is nodig voor deze vijver. Er komen geen koi's in deze vijver. Afstand tussen pomp en vijver zou ongeveer 4 à 5 meter bedragen. Is zo een combinatie van filter+pomp+uv-voorzuiveringsapparaat van Oase een oplossing? Welk type? Of zijn er andere mogelijkheden! Wie kan mij goede raad geven? Alvast bedankt.
Vis


   
Quote
Skrans
(@skrans)
Estimable Member
Joined: 14 years ago
Posts: 104
 

hoi vis

hoe komt de filter te staan boven het waterpeil of onder het waterpeil

Dit zijn oase spullen

voor boven het waterpeil

de biotec 10.1 (€369)van oase maar daar moet een pomp nog bij voor de pomp zou ik de Aquamax eco 8000 cws nemen (€399)
en de uv de bitron 24c (€329)

Totaal (€1097)

Voor onder het waterpeil

filtoclear set 11000 (€729.60) dan heb je hem compleet

Na delen je hebt minder uv 11watt in plaats van 24watt

Totaal (€729.60)

Zo plaatsen wij ze meestal bij deze aantal liters


   
ReplyQuote
Hokie
(@hokie)
Honorable Member
Joined: 16 years ago
Posts: 646
 

Waarom Oase nemen?? Is vrij duur (was ook mijn 1e filter) in aanschaf, terwijl je veel goedkopere oplossingen hebt. verkopen wil iedereen, alleen moet het wel betaalbaar blijven.
En zoals mijn voorganger zegt, wil je het water uit je vijver pompen, waarom geen drain gelegd. Eigenlijk kom je met vragen terwijl de vijver er al ligt. Jammer, want dan had ik je wel een bodemdrain geadviseerd.
En je weet zeker dat er geen koi inkomen, ook niet over een jaartje?? Want dan kun je het met een eenvoudig filtersysteem wel doen.

hokie


   
ReplyQuote
mathenpeggy
(@mathenpeggy)
Trusted Member
Joined: 14 years ago
Posts: 92
 

Wat is precies je bedoeling met de vijver?

Je schrijft dat er géén koi in komt, ik neem aan dat je hiermee aangeeft dat je dus geen uitgebreid filtersysteem wilt.

Als je er planten en goudvissen (e.d.) in wilt zetten hoef je niet per se een filter erop te zetten. de verhouding planten/vissen bepaalt dan of je water gezond is.

Als je een zwem vijver wilt maken, dan kun je geen vissen plaatsen en zijn planten ook niet zo handig, dus zul je wel iets moeten doen.


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.