The Pond Library

Vraag en Antwoord

Groene laag als een...
 
Notifications
Clear all
Groene laag als een film op water

5 Posts
3 Users
0 Reactions
5,186 Views
combinedforces
(@combinedforces)
New Member
Joined: 22 years ago
Posts: 4
Topic starter  

We hebben m'n grote vijver, ca. 600 m3 met kleibodem recent ontdaan van alle vis en rustig opnieuw gevuld met water. De groene laag die de reden tot 'spoelen' was blijft, het water eronder is kristalhelder.

Dit groene spul is zo licht en drijvend dat het als een film op het water ligt. Een skimmer neemt het niet mee want het wordt simpelweg niet naar beneden gezogen, zo een drijvend vermogen heeft het...

Het is ongetwijfeld organisch materiaal cq algen maar ik weet niet hoe ik ervanaf kom. De vijver wordt voorzien van zuurstof en kent verder geen filter, daar is ze te groot voor. Ik wil er wel meer waterplanten in doen om e.e.a. te stimuleren.

Hoe kan ik hiervanaf komen?


   
Quote
Tommeke
(@tommeke)
Honorable Member
Joined: 20 years ago
Posts: 488
 

Dit groene spul zijn afgestorve algen met het warme weer .
Skimmer plaatsen en probleem is opgelost .


   
ReplyQuote
proosje
(@proosje)
Reputable Member
Joined: 15 years ago
Posts: 228
 

Hoi,
Zoals Tommeke zegt zijn dit afgestorven algen die boven komen drijven, maardoor de grootte van de vijver is een skimmer niet ideaal, of je moet hem in de hoek kunnen plaatsen waar het meeste drijvend vuil naar toe drijft, meestal is dit in het noord-oosten omdat wij meestal te maken hebben met een zuid-westen wind. Een andere optie is ze manueel te verwijderen met een (vijver)-stofzuiger.
Succes.

Grtzs Patrick


   
ReplyQuote
combinedforces
(@combinedforces)
New Member
Joined: 22 years ago
Posts: 4
Topic starter  

Met een skimmer van groot formaat wordt het vuil niet meegenomen; de skimmer zuigt niet hard genoeg om dit filmpje van groene rommel mee te nemen. Het zuigt als het ware het water onder het filmlaagje door. We hebben ook geëxperimenteerd met een afvoer in de vorm van een skimmer; een pvc buis van 400 mm direct onder het oppervlak met afvoer naar de greppel. Ook hier blijft het groene spul te goed drijven om meegenomen te worden.


   
ReplyQuote
Tommeke
(@tommeke)
Honorable Member
Joined: 20 years ago
Posts: 488
 

Zijn het dan geen draadalgen die boven komen en nog vast hangen ?
Normaal als je iets aanzuigt zou dit toch moeten mee afdrijven
En welke skimmer van groot formaat heb je dan al getest ?


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.