The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
vuile vijver

 

(@pocketwarf)
New Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 3
Topic starter  

hellow iedereen op dit forum. ben hier voor de eerste keer, en heb dus eerst even rondgekeken en gelezen voor ik lid werd. maar ik zie hier wel dat de mensen met een degelijke uitleg geholpen worden. dus hoop ik dat dit ook voor mij geldt.

dit is dus het probleem dat ik heb: we hebben hier thuis een vijver met enkele goudwindes, steurs, en nog enkele van deze mooie beestjes.
maar onze vijver is echt vuil vuil. de waarden van ph en dergelijke zitten goed, het water gaat door een uv-lamp, maar de bodem is vuil en het water zit vol met drijvend vuil en dit zo ik dus willen weg werken.
maar mag/kan ik dit doen door het water uit de vijver te pompen, te filteren met een oude matras mouse naar een oud zwembad of zoiets, alle vissen daar in te steken, vervolgens heel de vijver reinigen dus alle vuil er uit. en dan het water terugpompen??
can you help me please??

heb er ook 2 foto's bij gevoegd. die met de vis: de vis bevind zich op zo een 20 cm onder het water oppervlak, en de andere is de ( eerste bodem) en das op ongeveer een 10 cm.

Bijgevoegde bestanden


   
Citeren
(@mike2507)
Trusted Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 50
 

dat troebele water is voor de vissen geen probleem , zo leven ze in de natuur ook
maar voor jou is het natuurlijk geen zicht

maar kun je ons iets meer vertellen over het filtyersysteem en opstelling, afmetingen van de vijver , de vis bezetting en of er planten in staan

ik denk dat het beste wat je kan doen is vissen eruit volledig uitkuisen ,vers water erin en de oorzaak van het probleem aanpakken ( waar we je mss met kunnen helpen als we wat meer over je vijver weten )


   
BeantwoordenCiteren
(@hokie)
Honorable Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 646
 

Denk erom dat als je de vissen eruit wilt halen en in een zwembad doet, de vissen hier van te lijden hebben. Als het gewoon een zwembad is met blauwe plastic, dan zitten hier weekmakers in, en die zijn slecht voor de vissen. Je zult er dan folie in moeten leggen.

Maar vertel eerst meer over je filtersysteem, want ik denk dat die niet goed werkt.

Hokie


   
BeantwoordenCiteren
(@pocketwarf)
New Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 3
Topic starter  

sorry hokie heb je bericht dus te laat gelezen. de vijver is al volledig uit gekuist, vissen heb ik inderdaad in een zwembad gestoken gans de folie en de stenen die er in zitten afgeschrobd de massa substaat stenen ook uitgehaald, en gereingd, en deze gaan in de filter komen. de stenen die oorspronkelijk op de bodem lagen ( gewone keistenen ofzoiets) heb ik eruit gehaald zodat de pomp alle vuil eruit kan pompen en dus naar de filter geleid word. de filter enzo ga ik effe kijken sec. . . .. en ben er weer. in de filter zit zo een "gewone" groene mouse een zak lava stenen en van die gegolfde pvc- buisjes in en de uv-lamp is er een van 11 watt. wat ik persoonlijk de licht vind maar ik zou er eventueel ofwel een zwaardere ( grotere) aanhangen of wel een tweede achtersteken. ik voeg er weer een stuk of 2 foto's bij 🙂 ben eigenlijk wel een beetje fier op men werk van vandaag ( en zeker omdat het aant gieten was).

de ene van de vijver in lege staat en de andere is was dus de voorlopige thuisbasis van de vissen.

Bijgevoegde bestanden


   
BeantwoordenCiteren
(@mike2507)
Trusted Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 50
 

ik zie dat de grote kuis gelukt is , nu vers water erin dubbele dosis bacterien en de uv lamp een paar dagen uitlaten staan zodat de bacterien zich kunnen hechten aan het filter materiaal

ik weet niet of je planten in de vijver had staan , zoniet zou ik toch overwegen om er enkele in te zetten
lissen ,dotterbloemen ,lelies en dergelijke zijn planten die veel schadelijke stoffen uit het water opnemen

voor zo'n klein vijvertje is een 11 watt lamp meer dan genoeg ( wel jaarlijks vervangen )


   
BeantwoordenCiteren
(@pocketwarf)
New Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 3
Topic starter  

hé sieg kliene vijver... nu ni over drijven hé :p al geef ik toe dat ik em echt wel zou willen vergroten.. maar ik mag ni van m'n moeder die is dus helaas niet van mij 🙁 maar die bacterien, hoe zorg ik daar het beste voor?? sorry ik ben een leek ik weet het, en hoe kan ik m'n filter "updaten" als het ware? er staan inderdaad enkele planten in, welke juist weet ik niet om eerlijk te zijn. maar ik heb ze wel moeten uitdunnen want ze waren enorm aan het wild groeien en dat kan ook niet hé. was het trouwens een goed idee van me om niets op de bodem te laten liggen zodat het vuil er " vanzelf" uitkomt??


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.