The Pond Library

Vraag en Antwoord

Heldere vijver wand...
 
Notifications
Clear all
Heldere vijver wanden groen

4 Posts
3 Users
0 Reactions
8,874 Views
Jesse
(@jesse)
New Member
Joined: 9 years ago
Posts: 2
Topic starter  

Hallo mensen,

Ben totaal nieuw hier en kon het antwoord op mijn vraag niet echt vinden dus dacht doe het even zo.

Heb anderhalf jaar terug een huis gekocht, met in de achtertuin een vijver. Was er eerst niet kapot van maar toen er vissen in bleken te zitten ( kon nog geen centimeter de vijver in kijken) was ik gelijk verkocht.

Heb de vissen eruit gehaald de vijver leeggepompt een goed filter en pomp gekocht en aangesloten.

De vijver is sindsdien kraakhelder. Alleen een probleem, althans vind ik.

De wanden en bodem zijn compleet groen uitgeslagen waarschijnlijk van de alg. Ik ben er met een borstel langs gegaan maar het is met geen mogelijkheid weg te halen. Het enige wat ik me kan bedenken is een hogedruk spuit maar dan moet ik de vijver weer volledig leeg pompen en dat terwijl het water er perfect uit ziet.

Wat kan ik hier aan doen? En hoe kan ik voorkomen dat het weer terug komt?

Mijn vijver heeft een inhoud van +- 11000 liter en een paar waterplanten, die ik er alleen voor het oog heb in gedaan. Zal kijken of ik een foto bij kan voegen

Mvg Jesse

Bijgevoegde bestanden


   
Quote
Webmaster
(@webmaster)
Noble Member Admin
Joined: 25 years ago
Posts: 1307
 

Hoi,

De aanslag van je wanden en bodem is volledig natuurlijk. Eigenlijk kun je hier niks aan doen. In tegendeel je doet hier beter niks aan want dit is een plaats waar nuttige bacteriën zich kunnen vasthechten (biofilm). Ik zou dus zeker niet je vijver leegpompen en met een hogedruk spuit de aanslag te lijf te gaan want dat heeft als gevolg dat je je met je vijver opnieuw moet beginnen met het aanmaken van je biologisch evenwicht . Je vijverwanden helpen ook mee met de gezondheid van je vijver.


   
ReplyQuote
Jesse
(@jesse)
New Member
Joined: 9 years ago
Posts: 2
Topic starter  

Dankjewel voor je reactie. Ik zal er wel langs op kijken dan.


   
ReplyQuote
spaan
(@spaan)
Member
Joined: 8 years ago
Posts: 1
 

ik heb voor materialen voor vijvers een goede website die wel 30% goedkoper is dan overige... WWW.VIJVERSTUNT.NL
de laatste bestelling kwam er slecht doorheen das wel jammer, maar als ik dit afweeg tegen de prijs/materialen heb ik het er voor over vooral voor mijn koi's!

kent iemand een webshop waar ik goede voeding kan kopen?


   
ReplyQuoteThe Pond Library

Als tuinliefhebber is een waterpartij zoals een vijver of waterornament essentieel om je tuin echt compleet te maken. Een vijver wordt pas echt tot leven gebracht met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. En voor liefhebbers van prachtig gekleurde gekleurde koi, staan bekend als koi keepers.

Op de "Nieuw hier? Start hier!" pagina vind je een volledig overzicht van de meest interessante en populaire artikelen op de website.

De Vijvers en Koi Kennisbank bevat uitgebreide achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en de koi-hobby. Hier vind je basiskennis en uitleg over alle begrippen.