The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
Heldere vijver wanden groen

 

(@jesse)
New Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden
Berichten: 2
Topic starter  

Hallo mensen,

Ben totaal nieuw hier en kon het antwoord op mijn vraag niet echt vinden dus dacht doe het even zo.

Heb anderhalf jaar terug een huis gekocht, met in de achtertuin een vijver. Was er eerst niet kapot van maar toen er vissen in bleken te zitten ( kon nog geen centimeter de vijver in kijken) was ik gelijk verkocht.

Heb de vissen eruit gehaald de vijver leeggepompt een goed filter en pomp gekocht en aangesloten.

De vijver is sindsdien kraakhelder. Alleen een probleem, althans vind ik.

De wanden en bodem zijn compleet groen uitgeslagen waarschijnlijk van de alg. Ik ben er met een borstel langs gegaan maar het is met geen mogelijkheid weg te halen. Het enige wat ik me kan bedenken is een hogedruk spuit maar dan moet ik de vijver weer volledig leeg pompen en dat terwijl het water er perfect uit ziet.

Wat kan ik hier aan doen? En hoe kan ik voorkomen dat het weer terug komt?

Mijn vijver heeft een inhoud van +- 11000 liter en een paar waterplanten, die ik er alleen voor het oog heb in gedaan. Zal kijken of ik een foto bij kan voegen

Mvg Jesse

Bijgevoegde bestanden


   
Citeren
(@webmaster)
Noble Member Admin
Deelgenomen: 25 jaar geleden
Berichten: 1307
 

Hoi,

De aanslag van je wanden en bodem is volledig natuurlijk. Eigenlijk kun je hier niks aan doen. In tegendeel je doet hier beter niks aan want dit is een plaats waar nuttige bacteriën zich kunnen vasthechten (biofilm). Ik zou dus zeker niet je vijver leegpompen en met een hogedruk spuit de aanslag te lijf te gaan want dat heeft als gevolg dat je je met je vijver opnieuw moet beginnen met het aanmaken van je biologisch evenwicht . Je vijverwanden helpen ook mee met de gezondheid van je vijver.


   
BeantwoordenCiteren
(@jesse)
New Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden
Berichten: 2
Topic starter  

Dankjewel voor je reactie. Ik zal er wel langs op kijken dan.


   
BeantwoordenCiteren
spaan
(@spaan)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden
Berichten: 1
 

ik heb voor materialen voor vijvers een goede website die wel 30% goedkoper is dan overige... WWW.VIJVERSTUNT.NL
de laatste bestelling kwam er slecht doorheen das wel jammer, maar als ik dit afweeg tegen de prijs/materialen heb ik het er voor over vooral voor mijn koi's!

kent iemand een webshop waar ik goede voeding kan kopen?


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.