The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
formele vijver aanleggen

 

rastamaton
(@rastamaton)
New Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

hallo ik ben nieuw op deze forum heb jaren ervaring met aquariums had verschillende, nu wil ik gaan beginnen met een vijver.ik wil een formele vijver gaan aanleggen maten zijn 2,5 l 1b 1d plus 20 cm boven de maaiveld .wil deze gaan doen met folie zat ook na te denken om een plantenfilter te plaatsen maar als er is een betere systeem die beter is sta ook open voor want deze bak is niet zo groot .heb wel een paar vragen .moet ik een bodemdrain erin zetten, moet er een bikisting in of zijn er andere manieren . hier een voorbeeld van wat ik wil ongeveer
hoor graag ideeen van hoe kan ik dit het best realiserren


   
Citeren
(@webmaster)
Noble Member Admin
Deelgenomen: 25 jaar geleden
Berichten: 1307
 

Hallo,

Bekijk zeker de artikels over plantenfilters eens als je wilt gaan werken met een dergelijk filtersysteem:
https://www.pondlibrary.com/tag/plantenfilters/

Ik zou gewoon de vijver uitgraven, er een betonplaat ingieten (ongeveer 15cm met betonnet en dan uitmetselen met betonblokken 14x19x29cm.

Als het voor een siervijver is met allerlei visjes en wat planten en dergelijk is een plantenfilter voldoende. Persoonlijk geef ik wel de voorkeur voor zo géén langgerekte plantenfilter zoals op de foto die je meegaf maar eentje op de volledige breedte van je vijver maar smaken verschillen hé. Ook voor de bouw en onderhoud vind ik een plantenfilter zoals op je foto niet zo makkelijk.

Een bodemdrain nodig of niet?
Ik vind het een handig en mooi systeem. Zeker voor een koivijver eerder een must maar nadeel is wel dat moet beschikken over een goed voorfiltersysteem om alle grover vuil weg te filteren en dan doorheen je plantenfilter te laten gaan. Anders slibt je moerasfilter te snel dicht.


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.