The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
Studies en toekomst plannen...

 

(@wannes)
New Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden
Berichten: 2
Topic starter  

Beste koiliefhebbers

Mijn grote droom is een koiwinkel opendoen, maar ik ben zeer realistisch en weet dat dit heel hard werken word.
Ik ben nu 19 jaar en ben afgestudeerd. Ik zou dus graag meer leren over koi, maar hier bestaat niet echt een specifieke studie voor. Volgende jaar moet ik dus een keuze maken om te gaan studeren, ik dacht aan dierenverzorging. Wat denken jullie dat me het dichtste bij koi zal brengen?
Ik ben momenteel nog een leek wat mijn kennis betreft, maar ben bereid snel bij te leren.
Ik heb momenteel een sabat jaar en zou graag meer in aanraking komen met koi. Ik dacht persoonlijk aan vrijwilligerswerk, maar weet iemand wat, hoe of waar? Het is namelijk niet vanzelfsprekend om vrijwilligerswerk te doen met koi. Ik dacht aan werken op een koi farm, maar is dit enigszins haalbaar?

Met vriendelijke groeten
Wannes De Belder


   
Citeren
(@webmaster)
Noble Member Admin
Deelgenomen: 25 jaar geleden
Berichten: 1307
 

Altijd leuk om te horen dat jonge mensen met ambitie iets willen ondernemen in de wereld van vijvers en koi en uiteraard zal het hard werken worden maar dat is met alles als je iets wilt bereiken. 19 jaar geleden ben ik ook met deze site begonnen met een minimum aan kennis op gebied van websites en ook nog best weinig op gebied van vijvers, laat staan koi.

Als je een koi winkel wilt openhouden in de toekomst ga je van heel veel op de hoogte moeten zijn. Niet alleen het verkopen van koi maar ook hoe je een vijver moet aanleggen etc.

Zelf zou ik kijken of je niet in een koiwinkel kunt gaan werken in de vakantie en zo. Hier kun je zowat alle ervaring opdoen die je je maar kunt wensen.
Misschien kun je mee naar Japan met de zaakvoerder.

Als je als studie iets met dierenverzorging gaat doen ben je al een stap verder alleen zul je merken dat ook hier je niet meteen met het verzorgen van koi in contact gaat komen. Zulke opleidingen, zelfs voor dierenarts zijn te algemeen.

Eigen ervaring opdoen en je in de praktijk begeven is eigenlijk het enige om zoveel mogelijk te leren.

Als vrijwilligerswerk zou je eventueel kunnen meehelpen aan een koi show. Je komt dan meteen ook met een heleboel mensen in contact die koi nauw aan het hart liggen en ook met dealers etc. Zo word je ook met der tijd wat bekend wat ook wel belangrijk is in de koi hobby.

Alvast veel succes en als we kunnen helpen. Graag.


   
BeantwoordenCiteren
(@wannes)
New Member
Deelgenomen: 9 jaar geleden
Berichten: 2
Topic starter  

Bedankt voor je reactie.
Jammer genoeg kan ik pas gaan werken in een koispeciaalzaak na mijn studies (ik heb vast weekendwerk in de horeca)
Dus momenteel zal ik me nog maar moeten verdiepen in de lectuur die te vinden is op internet en in boeken.


   
BeantwoordenCiteren
(@hokie)
Honorable Member
Deelgenomen: 15 jaar geleden
Berichten: 646
 

Is idd een erg mooi streven. Wel is de koiwereld een wereld waar je veel tijd en energie in zult moeten stoppen.
Zoals reactie al zegt; proberen om als vrijwilliger op shows ervaring en contacten op te doen. Contacten zijn erg belangrijk in de koiwereld, zeker indien je ook nog eens plannen hebt om een eigen koizaak te willen hebben.

Wens je in ieder geval veel succes met je voornemen.

Hokie


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.