The Pond Library

Forum

Meldingen
Alles wissen
Dood vissen na vernieuwing vijver

 

(@jason)
New Member
Deelgenomen: 11 jaar geleden
Berichten: 1
Topic starter  

Dag

Ik heb reeds een zwaar lek gehad in mijn vijver.
Hierbij hebben wij alle vissen moeten verplaatsen naar een tobbe.
Alles is dus uit de vijver gehaald geweest en volledige vernieuwing gekregen.
Maar nu gaan 1 voor 1 al mijn vissen dood.
Eerst mijn steur van 75cm fors beestje kan dus wel wat aan.
Daarna al mijn windes 3 stuks
Daarna een goudvisje die een week eerder gepakken was door de rijger maar helemaal hersteld was en weer fleurig rondzwom (niet zo'n verwonderlijke dood maar door de anderen wel wat meer vragen)
en nu is er ook een koi van 40 cm te sterven gekomen.

Ik maak me heel wat zorgen want nu is men tamme koi, mijn lieveling die ik van kleins gekregen had ook raar aan het doen, zijn ogen zwellen helemaal op wat de anderen niet hadden die heen gegaan zijn.

Is er iemand die me kan helpen want ik ben er wel kapot van.

Alvast heel erg bedankt


   
Citeren
(@waterbeest)
Reputable Member
Deelgenomen: 13 jaar geleden
Berichten: 240
 

Zijn er nog andere kenmerken zoals dikker worden van de koi met uitstekende schubben (dennenappel effect)? Dan zou het buikwaterzucht kunnen zijn, de ogen gaan dan namelijk ook vaak uitpuilen. Verder zou ik gewoon zo snel mogelijk met de koi of een andere vis naar een vijver speciaalzaak gaan, deze maken meestal gratis een uitstrijkje en indien de oorzaak gevonden wordt ook gelijk de medicatie ervoor verkocht.

Helaas is al het water vervangen niet goed, de hele benodigde bacterie omgeving is dan weg wat erg slecht is voor de water kwaliteit en dus ook voor de vissen. Heb je toevallig de water waarden ook gemeten? Verder levert het verhuizen van vissen en tijdelijk in een tobbe onderbrengen de nodige stress mee voor de vissen, hierdoor zijn ze ook toegankelijk voor ziektes dan normaal.

Maar mijn eerste stap zou nu zijn om zo snel mogelijk met de koi een uitstrijkje te laten maken om te zien wat er precies aan de hand is. Daarna waterwaarden meten en kijken of er bacterie problemen zijn, deze zijn ook te koop om een vijver sneller weer opgestart te krijgen. Ik hoop dat je er wat aan hebt en veel succes te komende tijd.


   
BeantwoordenCiterenThe Pond Library

Als tuinliefhebber maak je een tuin pas echt compleet met een waterpartij in de vorm van een vijver of water ornament. Een vijver maak je pas echt af met waterplanten, vijvervissen en waterdieren. De liefhebbers van prachtig gekleurde koi noemen we koi keepers.

De Nieuw hier? Start hier! pagina geeft je een compleet overzicht van de interessantste en meest populaire artikels op de site

De Vijvers en Koi Kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over alle aspecten van de tuinvijver en koi hobby. Dit is de basiskennis en uitleg over alle begrippen.

Wat wil je weten?

Heb je een specifieke vraag of vind je geen antwoord op je vraag via deze site dan help ik je graag een oplossing te zoeken.